• Amstelveen Heemraad verloor met 6-1 van Laren ´99.

    Hans van Beek

Amstelveen Heemraad slecht van start in competitie

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad is de competitie bijzonder slecht begonnen. In de derde klasse C werd de ploeg van Laurens ten Heuvel in Laren ´getrakteerd´ op een kansloze 6-1 nederlaag. Een korte opleving na rust bracht nog hoop, maar na het uitvallen van Giorgio Sanches met een enkelbreuk was het gedaan.

Vol goede moed zag Amstelveen de ouverture van de competitie tegemoet. De ploeg begon voortvarend en Laren 99 had moeite om het tempo bij te houden. Na vijf minuten had de keeper van Laren, Ingmar van Rosmalen, al met rood van het veld moeten gaan toen hij zeer bewust de bal buiten de zestien met zijn handen tegen hield. Toch vond de scheidsrechter geel op zijn plaats. Vijf minuten later viel de goal aan de andere kant. Joris Flink gaf de bal mee aan Jeroen Roest, die het overzicht hield en de doorgelopen Joris Flink bereikte en die, geheel vrijgelaten, de 1-0 kon binnenschieten. Negen minuten later was het dezelfde Jeroen Roest die nu Joey Franken die de 2-0 achter Mike Lesmeister schoot. Vlak voor rust werd nog 3-0, die van de voet van Wessel Roest kwam.

Na rust begon Amstelveen met zijn inhaalrace. Tenminste, zo zag het er even naar uit. Binnen vijf minuten lag de 3-1 binnen toen Michael Coster de vrijstaande Kevin Nlandu vond, die de 3-1 binnentikte. Het offensief hield aan tot de 55e minuut. Giorgio Sanches wilde een bal binnenhouden, maar gleed uiterst ongelukkig door een moest er ernstig geblesseerd af. (Onderzoek wees later uit dat zijn enkel gebroken is en dat hij pas weer na de winterstop beschikbaar zal zijn). Vanaf dat moment was de angel uit het spel van Amstelveen en kon Laren de voorsprong uitbouwen. Na ruim een uur voetballen was het Joris Flink die de 4-1 binnenschoot, Wessel Roest profiteren van een te zachte terugspeelbal en schoof de 5-1 binnen. De ingevallen Thomas Roest maakte de 6-1.

Amstelveen zal orde op zaken moeten stellen, want anders zal het een moeizaam seizoen worden. Aanstaande zaterdag komt Hilversum op bezoek.

Ook de andere eerste teams van de Amstelveense voetbalclubs hebben afgelopen weekeind in slecht weer hun eerste wedstrijden gespeeld in de competitie 2018/2019.

ZATERDAGVOETBAL AMVJ speelde zaterdagmiddag in 2A gelijk in en tegen Buitenveldert. In 4E was er winst voor Roda´23 en verlies voor Rkavic en Sporting Martinus.
De uitslagen waren: 2A) Buitenveldert - AMVJ 3-3. 3C) Laren '99 - Amstelveen Heemraad 6-1. 4E) Eemnes - Rkavic 3-2; De Vecht - Roda ´23 0-3, Diemen - Ouderkerk 1-3, Zeeburgia - Sporting Martinus 5-3.

ZONDAGVOETVBAL In het zondag voetbal had het gepromoveerde RODA ´23 een minder goede start in 2B. Sporting Martinus won in 3C uit bij Diemen en in 4D versloeg NFC het Amsterdamse VVA Spartaan. Verlies was er in 5C voor Nautilus.
De uitslagen waren: 2B] RODA ´23 - Quick 1890 0-3. 3C) Diemen - Sporting Martinus 0-1. 4D) NFC - VVA Spartaan 2-0. 5C) HYS - Nautilus 5-2.