• AmstelveenSport

ARC, RODA '23 en Chung Do Kwan in race voor titel Sportvereniging van het jaar

AMSTELVEEN De Amstelveense Rugby Club (ARC), Chung Do Kwan/Stichting Special Needs en Voetbalvereniging RODA '23 zijn door de jury genomineerd voor de titel Sportvereniging van het jaar 2018.Tijdens het Amstelveens Sportgala op 25 januari wordt bekendgemaakt welke vereniging deze titel wint en de wisselbeker en de cheque van 2.500 euro in ontvangst mag nemen. Het Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

Dit jaar hadden zes verenigingen zich aangemeld voor de verkiezing van Sportvereniging van het jaar 2018. Naast de drie genomineerden waren dat Atletiekvereniging Startbaan, Badmintonvereniging Van Zijderveld en Tafeltennisvereniging Amstelveen. Ze hadden elk een indrukwekkende aanbeveling van hun vereniging geschreven. De jury gaf na de beoordeling aan dat zij onder de indruk was van de inzending van iedere afzonderlijke vereniging. De keuze was moeilijk, maar wel unaniem. Over de genomineerde verenigingen zegt de jury dat deze zonder uitzondering een grote bijdrage geleverd hebben aan Amstelveen. Deze verenigingen hebben binnen en buiten hun kaders bewogen, invulling gegeven aan samenwerking, acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid getoond.

De jury bestaat uit de raadsleden Jacqueline Höcker, Wil Roode, Sandra van Engelen, Suzanne Piet en Victor Frequin, beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma en voorzitter Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport.