Benefietrugbywedstrijd ARC levert ruim 3.000 euro op voor Sint Maarten

AMSTELVEEN De benefietwedstrijd voor het door orkaan Irma getroffen eiland Sint Maarten tussen de Amstelveense Rugby Club en de Nationale Politie Sport Bond heeft 3.000 euro opgebracht.

De wedstrijd werd op 4 november gespeeld en nu is de opbrengst en de bestemming voor het geld bekend gemaakt. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor de heropbouw van Sint Maarten, waar vorig jaar orkaan Irma een grote ravage had aangericht. Door middel van een loterij, voedselverkoop en een tal van donaties werd ruim 3.000 euro opgehaald.

Met verschillende partijen is gekeken om een passende bestemming voor de opbrengsten van de benefietwedstrijden vinden. Het streven was hierbij om, naast het doneren van een deel van het geld via het Rode Kruis, een lokaal initiatief te vinden waaraan het restant van het geld een mooie bijdrage kan leveren.

De Korpsleiding van de politie van Sint Maarten, die goed weet waar op het eiland behoefte aan is, heeft hierin actief meegedacht. Zij wezen op de mogelijkheid om voor de lokale schooljeugd een sportevenement te organiseren. Hel geld dat gedoneerd wordt zal voor de organisatie van dit evenement gebruikt worden en om materialen aan te schaffen die na het evenement ook op de scholen zelf gebruikt kunnen worden. Want veel van deze materialen zijn tijdens de verwoestende storm verloren gegaan. Na overleg tussen ARC en de NPSB werd al snel besloten dat dit een mooie en passende bestemming is die enerzijds aansluit bij het sportieve karakter van de benefietwedstrijd, maar anderzijds ook voorziet in een dringende behoefte op Sint Maarten.