• AmstelveenSport

Chung Do Kwan Sportvereniging van het jaar

AMSTELVEEN Tijdens het door AmstelveenSport georganiseerde Amstelveens Sportgala zijn vrijdagavond de sportprijzen uitgereikt aan de beste Amstelveense sporters, talenten, sportvrijwilligers en clubs.

Sportvereniging van het jaar werd Chung Do Kwan/Stichting Special Needs. De jury prees de maatschappelijke betrokkenheid van de Koreaanse vechtsportschool van David Chung. De door hem opgerichte stichting Special Needs maakt het sporten mogelijk voor een doelgroep die niet altijd past binnen het reguliere sportaanbod. Bijvoorbeeld dementerende ouderen, maar ook mensen een fysieke of geestelijke 'uitdaging', zoals David Chung het noemt.

Chung Do Kwan won de titel ¨Sportvereniging van het Jaar´ voor de tweede keer. De vereniging won deze prijs ook in 2015. ¨Een unicum.¨ aldus een trotse David Chung, De andere voor deze titel genomineerd verenigingen waren dit jaar voetbalvereniging RODA ´23 en de Amstelveense Rugby Club (ARC).

STIMULERINGSPRIJS De Rabobank stimuleringsprijs voor jong talent ging bij de meisjes naar Isabel van der Berg (atletiek) en bij de jongens naar Casper Rammeloo (honkbal). De Rabobank aanmoedigingsprijs voor jong talent werd bij de meisjes gewonnen door Jenna Telles (karate) en bij de jongens door Inno Loeber (judo).

De Sportvrijwilligersprijs werd uitgereikt aan Jeanne Hogerwerf (LTC Startbaan) en Giovanni Raineri (Amstelveen Heemraad). Zij kregen uit handen van de burgemeester een cheque, dankzij sponsor HighQ

{OEUVREPRIJS] Dit jaar werd voor het eerst ook de Peter Post Oeuvreprijs uitgereikt. Deze prijs ging naar tennisser Rolf Thung. De oeuvreprijs wordt, op advies van een onafhankelijke jury onder leiding van Peter Bot, jaarlijks toegekend aan een persoon die aan meerdere van de volgende kenmerken voldoet: (Oud) topsporter, een (inter)nationale carrière, een connectie met Amstelveen, die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft, na zijn of haar actieve carrière werkzaam is geweest of gebleven binnen de sport. De prijs is vernoemd naar de bekende wielrenner Peter Post die in Amstelveen woonde. Aan zijn weduwe Marionne Post werd het eerste beeldje uitgereikt.

Het Sportgala vond plaats in het Keizer Karel College. De leerlingen van het KKC profileerden zich als professionele obers, dansers en entertainers. In het atrium werden de vierhonderd gasten getrakteerd op een welkomstdrankje dat zij onder het genot van zang van Alissa van Omeren, dans van Catarina Martins en saxofoonspel van Joep Grotendorst nuttigden. Chung Do Kwan & Special Needs gaven een spetterende demonstratie Tae Kwondo.

Dance Improvement opende spectaculair het hoofdprogramma door niet alleen op het podium maar door de hele zaal een indrukwekkende hiphop dans te laten zien. De avond stond onder leiding van presentator Mathijs Groenewoud. Na het hoofdprogramma werden alle kampioenen en hun titels opgenoemd, terwijl zij één voor één de "show" trap af kwamen met de trofee.