• Organisator Pascal Collard en zijn dubbelpartner tijdens de tennismarathon.

    Naomi Heidinga

De Kegel houdt tennismarathon voor KiKa

AMSTELVEEN Tennisclub De Kegel organiseerde op 22 en 23 juni een 24-uurs marathon tennis om geld in te zamelen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Van vrijdag 19.00 uur tot zaterdag 19.00 uur werd getennist op sportpark De Kegel. Daarbij moest minstens één baan telkens bezet zijn. Met de actie is 1.185 euro opgehaald.

Het is de tweede keer dat de marathon wordt georganiseerd. "Vorig jaar hebben we de actie voor het eerst gehouden," vertelt Pascal Collard, een van de drijvende krachten achter de actie. "Toen hebben we 1100 euro opgehaald." Mensen kunnen tijdens de marathon geld doneren. Ook zijn KiKa beren te koop. De opbrengst komt volledig ten goede aan de organisatie die fondsen werft voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

NACHTBRAKERS Volgens de voorzitter van de vereniging, Simon Paternotte, is er voldoende animo voor de actie. Alleen voor de nachtelijke uren is het lastiger om vrijwilligers te vinden. "Daarom heb ik de commissie nachtbrakers opgericht," vertelt Pascal. "Om ervoor te zorgen dat er 's nachts voldoende mensen zouden zijn om te spelen." Dat streven is gelukt. "Tot 2 uur hadden we zo'n twintig mensen die wel wilden spelen, daarna was het lastiger. En dat terwijl de nachtelijke uurtjes eigenlijk het gezelligst zijn, met muziek en hapjes."

BLESSURE Zelf heeft Pascal er inmiddels drie uur tennis opzitten. Hij heeft zojuist zijn laatste dubbelspel gespeeld, onder meer tegen de voorzitter. "Dit is de eerste keer dat ik dit jaar tennis. Ik heb last van een enkelblessure." Toch wilde hij het niet missen. "Ik was er van 19.00 tot 6.30 uur vanochtend. Toen ben ik even naar huis gegaan om te slapen. Om 14.00 uur was ik er weer."

De hele club leeft mee. Ook mensen van buiten konden zich aanmelden van de actie. "Twee van hen overwegen zelfs om lid te worden," aldus de voorzitter. Met de actie wordt ook de club gepromoot.

BARBECUE Nog een uurtje, en dan zit de marathon erop. Om 19.00 uur komt de directeur van KiKa het geld in ontvangst nemen. De actie wordt afgesloten met een barbecue voor de leden.

Naomi Heidinga