• DVVA was te sterk voor Amstelveen Heemraad.

    Hans van Beek

Forse nederlagen voor AMVJ en Amstelveen

AMSTELVEEN De hoogst spelende Amstelveense teams AMVJ en Amstelveen Heemraad hebben zaterdag beide forse nederlagen geleden. AMVJ verloor met 4-1 van Buitenveldert en Amstelveen met 1-6 van DVVA.

ZATERDAGVOETBAL

2A Buitenveldert - AMVJ 4-1 (0-0)

Het werd zaterdag voor AMVJ een middagje Amsterdam-Zuid om maar gauw te vergeten. In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat de nederlaag zo fors zou uitvallen. Na 45 minuten spelen stond het nog 0-0. Maar het eerste gedeelte van de tweede helft was niet goed. De Amstelveense ploeg kwam op een 2-0 achterstand. Daan van Hees gaf door met een kopbaL 1-2 te maken nog even hoop, maar het mocht niet zo zijn. De gelijkmaker bleef ondanks enkele goede kansen uit en daarna maakte Buitenveldert het af door nog tweemaal te scoren.

2A Amstelveen Heemraad - DVVA 1-6 (0-3)

Het doel van Amstelveen Heemraad was om vanaf wedstrijd 1 duidelijk te maken dat het team voor de hoofdprijs ging. Maar de ploeg kreeg zaterdag in eigen huis een flinke dreun te verwerken. Tegen een zeer gemotiveerd DVVA stonden de Amstelveners na de eerste 45 minuten al met 0-3 achter en in het tweede gedeelte van de wedstrijd werd het er niet beter op. Nadat Joost Hey de achterstand had verkleind naar 1-3 ontstond er enige hoop, maar DVVA maakte het karwei resoluut af door nog 3 keer te scoren en de wedstrijd te winnen met 1-6.

4D Rkavic - Hertha 4-1

Het naar de 4de klasse gedegradeerd Rkavic lijkt een beter voetbalseizoen tegemoet te gaan dan vorig jaar. Zaterdag werd een knappe overwinning behaald op Hertha. In eigen huis nam Rkavic een 2 - 0 voorsprong door doelpunten van Delivio Lehman en Laurens Out. Nadat een tegentreffer was geïncasseerd, liep Rkavic verder weg. Jasper Koopman en Peter Verbaken bepaalden de eindstand op 4-1.

4D Sporting Martinus - Amsterdam FC 2-2 (0-1)

Het zaterdagteam van Sporting Martinus kwam zaterdag in eigen huis niet verder dan een gelijkspel. Bij rust stond het 0-1 in het voordeel van de Amsterdammers. In de tweede helft scoorde Martinus twee keer. Eenmaal werd gescoord uit een strafschop. Verder trof Maarten Dingemans koppend het doel. Ook Amsterdam was trefzeker wat de eindstand van 2-2 opleverde..

4D Rap - Ouderkerk 3 - 8; RODA'23 - CTO'70 2 - 3

Ouderkerk speelt tot nu toe succesvol onder leiding van de nieuwe trainer Peter Grifhorst. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RAP was de Ouderkerkse ploeg oppermachtig. Het werd een monsterzege. In 4D is Ouderkerk nu samen met CTO'70 koploper met 10 punten en dat zijn maar 2 punten minder dan Martinus dat 6de staat met 8 punten. In deze afdeling verloor Roda'23 dit weekeinde in eigen huis met 2-3 van CTO'70 en is nu hekkensluiter.

Ben Douglas