• Hans van Beek

Gemotiveerd Amstelveen wint; AMVJ nog zonder zege

AMSTELVEEN Alleen de twee hoogst spelende Amstelveense teams kwamen zaterdagmiddag in actie. De andere zaterdagploegen waren vanwege een inhaalweekend vrij. Amstelveen Heemraad versloeg Buitenveldert met 3 - 2 en AMVJ verloor met 1 - 0 van Jong Holland.

ZATERDAGVOETBAL

2A Amstelveen Heemraad - Buitenveldert 3-2 (1-0)

Amstelveen Heemraad kwam zaterdag tot het uiterste gemotiveerd in het veld en zorgde ervoor dat Buitenveldert na 90 minuten voetbal met lege handen kon terugkeren naar Amsterdam-Zuid. Het team van trainer Radjin de Haan moest hard knokken voor de overwinning, vooral in de eerste helft. Toch werd die speelperiode afgesloten met een 1-0 voorsprong. Een door Dennis Spitteler uitstekend genomen vrije trap werd door Daan Post fraai binnen gekopt, 1-0. Donny van der Pol bracht Buitenveldert in de tweede helft langszij, 1-1, maar daar liet Amstelveen zich niet door ontmoedigen. De ploeg nam het heft in handen en op aangeven van Maarten Zwaan zette Furgel Fabies zijn team opnieuw op voorsprong 2-1. Zes minuten voor het einde kreeg Perry Schoen het op de heupen en liet hij de verdedigers van Buitenveldert zijn hielen zien. Hij sloot zijn actie af met een mooie goal, 3-1. In blessuretijd deed Van der Pol nog iets terug voor de bezoekers. Eindstand 3 - 2.

2A Jong Holland - AMVJ 1-0 (0-0)

AMVJ blijft voorlopig nog even zitten in de hoek waar de klappen vallen. Trainer Kumar zag zijn team nipt met 1-0 verliezen tegen Jong Holland. Het met veel blessures kampende AMVJ is nog enigszins zoekende naar het zelfvertrouwen, werkte wel hard maar moest opnieuw een nederlaag incasseren. De wedstrijd werd gespeeld onder omstandigheden die voor beide elftallen moeilijk waren. Harde windvlagen maakten het voetbal er niet beter op. Het zat AMVJ ook niet echt mee. Kort nadat de scheidsrechter de Amstelveense ploeg een strafschop had onthouden wist Jong Holland via een snelle counter te scoren en de eindstand te bepalen op 1-0.

Ben Douglas