• RODA (zondag) won thuis van FC Abcoude

    Koos van der Leest
  • Amstelveen Heemraad scoort tegen AH´78.

    Hans van Beek

Goed weekend Amstelveense voetbalteams; RODA zaterdag kampioen

AMSTELVEEN RODA ´23 (zaterdag) is kampioen geworden in de 4de klasse E. De ploeg behaalde de titel vier wedstrijden voor het eind van de competitie door thuis met 2-1 van Diemen te winnen. AMVJ en Amstelveen Heemraad wonnen hun duels in respectievelijk de 2de en de 3de klasse. In het zondagvoetbal won RODA´23 in de tweede klasse van hekkensluiter FC Abcoude. Sporting Martinus won in de derde klasse thuis van Velserbroek.

ZATERDAGVOETBAL

2A DVVA – AMVJ 1-3 (0-2) Nog voor het rustsignaal had AMVJ al een voorsprong genomen dankzij twee fraaie doelpunten van Serra Austin. Kort na de rust scoorde Devery Boldewijn zeer fraai 0-3. Het werd nog wel 1-3 maar verder dan dat liet AMVJ het niet komen.

3C Amstelveen Heemraad – AH'78 3-2 (2-0) De invallers die de geblesseerde spelers bij Amstelveen Heemraad vervingen deden het goed en zo konden Amstelveners dankzij goals van Caspar Vet en Reshad Haidari op een 2 – 0 voorsprong komen. Met nog een klein kwartier te spelen in de tweede helft leken de 3 punten in de tas te zitten, maar twee tegengoals van AH'78 zorgden voor 2 – 2. Maxim Perels bezorgde de Amstelveners alsnog de verdiende 3 – 2 zege.

4E RODA´23 - Diemen 2-1 (1-0) Door sportclub Diemen thuis te verslaan, heeft RODA '23 (zaterdag) het kampioenschap in 4E op zijn naam geschreven. De Bovenkerkers waren een klasse apart in de afdeling en ook succesvol in de kampioenswedstrijd. Trainer Jordy Roedoe zag zijn team al snel op 1-0 voorsprong komen na een goal van Lennart Rust. Dat werd ook de ruststand. Diemen leek roet in het feestje te gooien door in de tweede helft gelijk te maken, 1 – 1, maar Melvin Joling werkte een afgeketste kopbal van Lennart van der Leest alsnog binnen, 2-1. En daarna was het feest en werd vuurwerk afgestoken, want het team speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Andere uitslag in 4E: Sporting Martinus – Rkavic 2-6.

ZONDAGVOETBAL

[RODA '23 – FC Abcoude 3-0 (2-0)} RODA´23 won thuis van hekkensluiter FC Abcoude, Goed aangespeeld door Sven van Beek was topscorer Quint Piris trefzeker, 1-0. Nog voor rust scoort hij zijn tweede na eerst de keeper te hebben uitgespeeld, 2-0. In de tweede helft zorgt Tex Koster voor de 3-0.

3C Sporting Martinus – Velserbroek 1-0 (1-0) Sporting Martinus behaalde thuis een krappe 1-0 overwinning tegen Velserbroek. De twee teams waren aan elkaar gewaagd maar de Martianen namen in de eerste helft de leiding en kwamen op een 1 -0 voorsprong. Dat werd ook de eindstand.

3C IVV – Ouderkerk 2-2 (1-1) Na 10 minuten kwam IVV op een 1 – 0 voorsprong. In de 22 ste minuut van de wedstrijd kwam Ouderkerk langszij. Friso Kaashoek zorgde voor de ruststand van 1 – 1. Na balverlies van Desley Douglas kon IVV op 2-1 komen maar Glen Schoordijk voorkwam Ouderkerks verlies door de gelijkmaker, 2-2 te scoren.

4D NFC – DSS 2-2 (1-0) Virgil Marceli opende in de eerste helft de score en zorgde voor 1-0. In de 70ste en 78ste minuut kreeg NFC twee tegengoals te incasseren, waaronder 1 strafschop voor DSS dat op een 1-2 voorsprong kwam. In blessuretijd benutte Chaveiro Forster en strafschop waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde en een dreigende nederlaag werd voorkomen.

Ben Douglas