• HV Myra

Hockeyvereniging Myra opent nieuwe watervelden

AMSTELVEEN Wethouder Rob Ellermeijer (Sport) heeft zondag samen met Nils Mulder, voorzitter van Hockeyvereniging Myra en Henk Schmidt, voorzitter van Hockeypark Myra, de drie nieuwe zogenaamde watervelden geopend die op het complex zijn aangelegd. De velden zijn gemaakt van waterdoorlatend polypropyleen met een latexbacking en perforaties. Voor er op wordt gespeeld wordt er water op gespoten. Het voordeel van zo'n veld is dat de ballen veel sneller gaan. Daardoor kan op een hoger niveau gehockeyd worden.

"We hebben dit, zoals het een vereniging betaamt, met elkaar verwezenlijkt. In goede samenwerking met de Gemeente Amstelveen, Stichting Sportbedrijf Amstelveen, Stichting Hockeypark Myra en een groep trouwe vrijwilligers die zich enorm hebben ingezet,,¨ aldus Nils Mulder. 

"Het grote aantal aanwezigen bij deze feestelijke opening geeft duidelijk aan hoe groot de betrokkenheid van de leden van HV Myra is,¨ voegde wethouder Ellermeijer daaraan toe. ¨Myra is duidelijk een vereniging waar naast prestatiehockey, plezier en respect nadrukkelijk hoog in het vaandel staan. De dit jaar behaalde titel 'Sportvereniging van het jaar 2017' onderstreept de plek die Myra inneemt in de Amstelveense samenleving en de ruimte die de vereniging biedt aan verschillende doelgroepen."

De officiële opening ging gepaard met allerlei feestelijke activiteiten. De dag begon met een hockeyclinic waar meer dan 120 jeugdleden én een groep enthousiaste Trimhockeyers aan meedeed. De clinics werden gegeven door de spelers van Dames en Heren 1. Na de clinics vond het officiële moment plaats, waarbij wethouder Rob Ellermeijer met het doorknippen van een lint de drie nieuwe watervelden voor geopend verklaarde. Na de opening konden de aanwezigen genieten van hockeyspektakel op het nieuwe veld 1 van Dames 1, Heren 1 en de G1.