• Pixabay

Kerstloop van RODA en AV Startbaan op zondag 30 december

AMSTELVEEN De Amstelveense sportverenigingen RODA en Startbaan organiseren voor de 24ste keer de traditionele kerstloop in het Amsterdamse Bos. Op zondag 30 december om 11.00 uur lost Marco Kok van hoofdsponsor Kok Advies het startschot voor een recreatieve loop, waar elk jaar veel enthousiaste sporters aan deelnemen.

Start en finish van de kerstloop bevinden zich bij het sportcomplex van RODA aan de Noorddammerweg in Amstelveen. De kerstloop gaat door het Amsterdamse Bos. De korte aan- en afvoerwegen zijn tijdens de loop voor autoverkeer gedeeltelijk afgesloten. De deelnemers kunnen zich inschrijven voor een van de drie afstanden: 10 kilometer, 5 kilometer of 2,5 kilometer. De kortste afstand is speciaal bedoeld voor kinderen.

Een grote groep vrijwilligers zorgt voor inschrijving, begeleiding op het parcours, verzorging onderweg en ontvangst na afloop. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille, hebben met hun startnummer kans op prijzen en voor de snelste atleten zijn er bekers, bloemen en geldprijzen te verdienen.

De organisatie van de kerstloop zorgt elk jaar voor een zo gezellig mogelijk evenement met een goede begeleiding en verzorging. Er is ook plaats voor een serieuze sportprestatie.

Voorinschrijven voor de kerstloop kan via www.inschrijven.nl. De na-inschrijving op zondag 30 december is van 9.30 tot 10.30 uur. De inschrijfgelden zijn bij voorinschrijving: 7 euro voor de 10 km afstand; 5 euro voor de 5 km en 3 euro voor de kortste afstand. Voor meer informatie: www.kerstloopamstelveen.nl