• Hans van Beek

Martinus te sterk voor Rkavic; Amstelveen deelt punten met ZOB

AMSTELVEEN Tweedeklasser AMVJ heeft zaterdag verloren van OSV. Amstelveen Heemraad speelde gelijk tegen VV ZOB. In 4D was Sporting Martinus te sterk voor Rkavic. RODA ´23 verloor van Hertha en behaalde Ouderkerk een forse overwinning op Portugal Amsterdam.

ZATERDAGVOETBAL

2A OSV - AMVJ 2-1 (0-0)

AMVJ had het in het verleden vaak moeilijk met OSV en dat was zaterdag weer het geval. De ploeg van trainer Kumar kwam in Oostzaan niet goed uit de startblokken en speelde een matige wedstrijd. Toch was het bij de rust nog 0- 0 en was er nog van alles mogelijk. Helaas voor de paarshemden uit Amstelveen werd het vrij snel 2 - 0 in het voordeel van OSV. In de slotfase maakte AMVJ er nog 2-1 van, maar daar bleef het bij.

2A Amstelveen Heemraad - ZOB 2-2 (0-0)

Amstelveen Heemraad had het zaterdag op eigen veld niet makkelijk tegen VV Zuidoostbeemster (ZOB). Beide teams staan lager op de ranglijst dan ze vooraf hadden gehoopt en het hoofddoel was zaterdag om niet te verliezen. Dat resulteerde in voorzichtig spel. In de 19de minuut was er een kansje voor Robin Oussoren maar zijn schot trof geen doel. Ruststand (0-0). In de 54ste minuut nam ZOB de leiding, 1-O. Zes minuten later zette Robin Oussoren voor en maakte Joost Hey het goed af. Twee minuten later werd het zelfs 2-1 als Robin Oussoren zijn maatje Joost Hey bereikt die feilloos scoorde. Tóch wist ZOB nog voor het eindsignaal gelijk te maken, 2-2.

4D Rkavic - Sporting Martinus 1-3 (1-1)

Hoewel Rkavic het tot nog toe redelijk doet in 4D trok het bezoekende Sporting Martinus aan het langste eind. In de eerste helft ontliepen de twee teams elkaar niet veel. Het werd een ruststand van 1 - 1. Maar dankzij drie doelpunten van Bart Sandberg en Danie won Sporting Martinus het treffen tussen de twee Amstelveense teams met 1-3.

4D Portugal Amsterdam - Ouderkerk 0-5 (0-3)

Ouderkerk blijft het tot nu toe uitstekend doen. De ploeg van trainer Peter Grifhorst vernederde Portugal Amsterdam in eigen huis en besliste het duel al in de eerste helft. Serguinio Lens opende met 1-0 en zorgde ook nog voor de 0-2. Drie minuten voor rust maakte Rogier de Bruin er 0 - 3 van. En het zeer goed voetballende Ouderkerk had ook in de tweede helft nog honger. Daarna maakte Serghino Lens er met zijn derde van de middag 0-4 van. Drie minuten voor het einde bepaalde Danny van der Woude de eindstand op 0 - 5.

Overige uitslagen Amstelveense teams in 4D: RODA ´23 - Hertha 2-4; RAP - Vlug & Vaardig 3-8.

Ben Douglas