• Arsenal was te sterk voor Amstelveen Heemraad.

    Hans van Beek

Nipte zege AMVJ; Amstelveen verliest van Arsenal

AMSTELVEEN In 2A slaagde AMVJ er zaterdag in om nipt te winnen van het sterker geachte Blauw Wit/Beursbengels. In dezelfde afdeling leed Amstelveen Heemraad een nederlaag tegen het Amsterdamse Arsenal.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ - Blauw Wit/Beursbengels 1-0 (0-0)

In de eerste helft waren AMVJ en Blauw Wit/Beursbengels aan elkaar gewaagd. AMVJ trad de tegenstander onbevangen tegemoet. Het enige gevaar in de eerste helft werd ongedaan gemaakt door een schitterende redding van doelman Levien Rocha. In de tweede helft gooide AMVJ alle schroom van zich af en domineerde het de wedstrijd. Die instelling zorgde ervoor dat de drie competitiepunten in Amstelveen bleven. Daan van Hees was het die met zijn goal, de enige van de wedstrijd, AMVJ de overwinning bezorgde.

2A Arsenal - Amstelveen Heemraad 4-2 (3-1)

Vooral in de eerste helft was het voetbal van de Amstelveners minder en binnen 18 minuten had het thuis spelende Arsenal al een voorsprong opgebouwd. Jelmer Dijkstra en Brendan van den Breeijen zetten Arsenal op een 2-0 voorsprong. In de 26ste minuut werd het zelfs 3-0 door Bas Beverwijk. In de 36ste minuut deed Amstelveen Heemraad wat terug. Joost Hey verkleinde de achterstand naar 3-1. De wedstrijd werd in feite in de 52ste minuut beslist toen Melvin Holwijn voor Arsenal de score verhoogde naar 4-1. Verder dan een goal van Damiro Spier kwamen de Amstelveners niet meer. Ze keerden met lege handen terug naar Amstelveen.

4D Sporting Martinus - Zuidoost United 5-0 (1-0)

De zaterdagploeg van Sporting Martinus behaalde een forse overwinning op Zuidoost United. In de eerste helft leek het er nog niet op dat de score zo hoog zou uitvallen want toen kwamen de ploeg van trainer Jessie Lissaur niet verder dan 1-0. Die ruststand werd bereikt dankzij de goal van Tom Posthuma. In de tweede helft liep Martinus over de tegenstander heen. Het begon met een pass van Maarten Dingemans naar Joey Rem die voor 2-0 zorgde. Met zijn tweede goal bracht Tom Posthuma de stand op 3-0. Kort daarna gaf Tom een assist aan Niels Koningen die voor 4-0 zorgde. Het slotakkoord was ook voor Koningen die de eindstand bepaalde op 5-0.

4D Ouderkerk - TABA 4-1 (0-0)

De ploeg van trainer peter Grifhorst had een productieve tweede helft. Toch moest een achterstand de Ouderkerkers eerst wakker schudden. Via een door de wind gedragen schot werd het 0-1 voor TABA. De vreugde van de gasten was van korte duur want Martijn de Bruin zorgde voor de gelijkmaker, 1-1. De Bruin was ook de maker van de tweede goal in de 61ste minuut, 2-1. Elf minuten daarna was het pleit eigenlijk al beslist. Dannie Staats maakte er 3-1 van. Het laatste doelpunt voor Ouderkerk werd gescoord door Goos Doon, 4-1.

Andere uitslagen in 4D: V & V - Rkavic 3-3; Amsterdam -RODA ´23 2-3.

Ben Dougas