Opnieuw winst voor RODA ´23; NFC verspeelt punten

AMSTELVEEN RODA ’23 heeft zondag 15 april opnieuw gewonnen en doet met 2 punten minder dan koploper SDZ, nog volop me voor het kampioenschap van 3C. Winst was er in 3C ook voor Ouderkerk terwijl Sporting Martinus nipt verloor in eigen huis. In 4C verspeelde NFC punten door gelijk te spelen tegen MMO.

ZONDAGVOETBAL

3C Spaarnwoude – RODA ’23 3-5 (3-2)

Het was zondag zeker geen gemakkelijke overwinning voor RODA ’23 maar de ploeg van trainer Cor ten Bosch won en heeft nog steeds zicht op het kampioenschap in 3C. Ondanks dat er in de openingsfase al snel mogelijkheden waren voor de Bovenkerkers was het toch Spaarnwoude dat na 15 minuten spelen met 1 – 0 aan de leiding kwam. RODA ’23 was helemaal wakker en sloeg vanaf de aftrap direct terug. Tim Plemper werd aangespeeld door Niels Vahlkamp en met een slim balletje liet hij de keeper van Spaarnwoude kansloos, 1-1. Met meer geluk dan wijsheid scoorde Spaarnwoude de 2-1. Een kwartier voor het einde was het weer gelijk. De assist van Melvin Joling werd door Tim Plemper binnen geschoten, 2-2. Kort voor rust zag de verdediging van RODA ’23 er niet goed uit toen Spaarnwoude de stand op 3-2 bracht en dat was ook de ruststand. In de 62ste minuut zorgt Niels Vahlkamp met een hard en goed gericht schot voor 3-3. Nog geen 5 minuten na dit doelpunt scoorde Tim Plemper na een assist van Martijn Guitink 3-4. Quint Piris maakte er daarna nog 3-5 van.

3C Ouderkerk – ZSGO/WMS 2-0 (0-0)

Ouderkerk is goed in vorm. De ploeg won vorige week van koploper SDZ en versloeg zondag thuis het sterke ZSGO/WMS. In de eerste helft startten de gasten zeer aanvallend, maar bleken niet instaat om de geconcentreerde verdediging van de thuisploeg uit elkaar te spelen. Ondanks het lichte overwicht van de Amsterdammers waren in de eerste helft de beste kansen voor de Ouderkerkers. De ruststand was 0-0. In de tweede helft speelde Ouderkerk aanvallender en de counters waren van goede kwaliteit. Na een rode kaart moest ZSGO/WMS met tien man verder en drie minuten daarna zorgde de Kay de Jong met een mooie goal voor 1-0. De bezoekers moesten nu, met een man minder, in de aanval om een nederlaag te voorkomen. Dat gaf ruimte waar Ouderkerk goed van profiteerde. Een voorzet van Kay de Jong werd door uitblinker Thijs de Dood in gekopt, 2 – 0.

3C Sporting Martinus – Alliance ’22 1-2 (0-0)

Sporting Martinus is de laatste weken niet erg goed op dreef. Zondag moest de ploeg van trainer Ron Gerlof op eigen veld de punten laten aan Alliance ´22. Martinus moest het in deze wedstrijd doen zonder de geblesseerde Siem Klok en Mitchel Sennef en ook Niek Koning moest verstek laten gaan. De eerste helft van deze wedstrijd bleef doelpuntloos. In de 55ste minuut nam Sporting Martinus de leiding dank zij een doelpunt van Yvo Bary. De voorsprong was van korte duur omdat Alliance ’22 al na 5 minuten weer langszij kwam, 1-1. De winnende goal van Alliance ’22 werd gescoorde in de 65ste minuut. Het lukte de Amstelveense ploeg niet meer om in de resterende 25 minuten de achterstand weg te werken. Komende zondag ontvangt Sporting Martinus het team van Ouderkerk.

4E NFC – MMO 0 – 0

NFC heeft zondag tegen het bezoekende MMO gelijk gespeeld. NFC was totaal niet in de wedstrijd en bleek niet in staat om de tegenstander zijn wil op te leggen. MMO scoorde weliswaar niet, maar het lukte ook NFC niet om doelrijpe kansen te creëren, al kreeg Harold Aanholt nog een dot van een kans om voor NFC te scoren. Het bleef 0–0 aan de Sportlaan.

5C HVC – Nautilus 0-1 (0-1)

Nautilus scoorde zondag zelf niet maar won de wedstrijd omdat de tegenstander ongewild een helpende hand toe stak. De winnende goal werd gemaakt door een speler van HVC,

Ben Douglas