• Amstelveen Heemraad verloor uit van EDO

    Hans van Beek

Ouderkerk verslaat RODA ´23 (zaterdag)

AMSTELVEEN In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal speelde AMVJ zaterdag gelijk tegen BOL en leed Amstelveen Heemraad een kleine nederlaag tegen EDO. In 4D verloor Roda´23 van Ouderkerk. Sporting Martinus won van Vlug &Vaardig en Rkavic speelde gelijk tegen FC Amsterdam.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ - BOL 2-2 (1-2)

Vanwege het slechte weer was het voor AMVJ en BOL niet mogelijk om er een goede wedstrijd van te maken. AMVJ startte aanvallend goed en nam in de 15de minuut de leiding. Devery Boldewijn scoorde en zette zijn team op 1-0 voorsprong. Maar nog voor het ingaan van de rust werd de voorsprong verspeeld. Met een goed genomen vrije trap kwam BOL langszij, 1-1 en na een slecht weggewerkte hoekschop zorgden de ´Broek op Langedijkers´ voor een 1 - 2 ruststand. Na de pauze zagen de toeschouwers een beter spelende thuisploeg die op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam vrij snel na rust toen Luc Hofstra de stand op 2 - 2 bracht. Hierna ontketende zich een gevecht om de volle winst, maar er vielen geen goals meer.

2A EDO - Amstelveen Heemraad 1-0 (0-0)

Amstelveen Heemraad had evenals EDO goede scoringskansen in de eerste helft van de wedstrijd. Op slag van rust verijdelde doelman Alex Saca van Amstelveen Heemraad een tegengoal toen hij de bal van de voet van een tegenstander wegplukte. Na deze actie moest hij geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door Dirk Roelofsen. In de 62ste minuut viel de enige goal van de wedstrijd. Jeroen Ketting scoorde koppend 1-0 voor EDO en in die stand kwam geen verandering meer. In de slotfase van de wedstrijd werd de Amstelveners nog een strafschop onthouden..

4D Ouderkerk - RODA '23 4-1 (2-0)

Het werd de eerste confrontatie van Ouderkerk=trainer peter Grifhorst met de club die hij vorige jaar nog trainde, Binnen een minuut stond Ouderkerk al op voorsprong dankzij de goal van Rogier de Bruin. Ouderkerk bleef de bovenliggende partij en kwam nog voor rust op een 2-0 voorsprong. Doelpuntenmaker was Luuk van der Laan. In de tweede helft vergrootten Georginio Lens en Rogier de Bruin de score naar 4-0. In blessuretijd werd het nog 1-4.

4D Vlug & Vaardig - Sporting Martinus 2-4 (3-1)

Zeer voortvarend begon de ploeg van trainer Jessy Lissaur aan de eerste helft. Maarten Dingemans werd de man van de eerste periode omdat alle drie doelpunten door hem werden gescoord. Ruststand 1-3. De overwinning leek in de tas, maar het werd nog bijna precair. Na de aansluittreffer van V & V, 2-3, moesten de Martianen alle zeilen bijzetten om een gelijkmaker te voorkomen. Met een toegekende strafschop werd het pleit in het voordeel van Martinus beslist, 2-4.

Andere uitslagen 4Dl: FC Amsterdam FC-Rkavic 4-4; TABA-RAP 3-2.

Ben Douglas