• Damteam De Cirkel vlnr Jasmine, Filip, Justin, Gert

    Nancy Tsai
  • De Cirkel 3e op WK

    Nancy Tsai

Basisschool De Cirkel 3e op WK Schooldammen Italië

10-09-2019, 16:58 | Lezersnieuws | Gert

Zaterdag 7 september heeft het schooldam team van basisschool De Cirkel historie geschreven door brons in de wacht te slepen op het Wereldkampioenschap schooldammen voor basisscholen dat gehouden werd in Chianciano Terme in Italië.

Het team van de Cirkel was gevraagd door de KNDB om Nederland te vertegenwoordigen in Italie,een hele eer.

Het driemans team van De Cirkel bestond uit Justin en Jasmine Koopman en Filip Malolepszy uit groepen 8 en 6.

Sterke damlanden als Oekraïne, Rusland en Polen waren van de partij. De 1e wedstrijd moest het team meteen tegen Oekraïne. Groot was de verrassing want De Cirkel won met 4-2. Daarna volgde een 6-0 nederlaag tegen Rusland  en stonden we weer met beide benen op de grond. Het land domineert de sport en heeft al vele wereldkampioenen voortgebracht. Er volgden spannende wedstrijden waarbij remise (3-3) werd behaald tegen Polen en gastland Italië. Na dag 1 stond het team op een hoopvolle 4e plek maar er was nog een wedstrijd tegen de Belgen tegoed de volgende dag waarbij na winst nog de top 3 haalbaar was. Een goede voorbereiding met analyses van de gespeelde wedstrijden volgde mbv coach en vader Gert Koopman en in opperste concentratie de volgende ochtend trad het team aan tegen de Rode Duivels. Het team speelde zeer geconcentreerd en wist maar liefst met 6-0 te winnen tegen België. Concurrent Polen verloor verrassend van gastland Italië met 4-2 waardoor De Cirkel de Polen voorbij ging en na Rusland (1e) en Italië (2e) de 3e plaats behaald werd op dit WK!

Een grootse prijsuitreiking volgde ’s avonds inclusief afsluitende show met traditionele dansers en Toscaanse vlaggen samen met de volwassen spelers die dezelfde week de Europese team kampioenschappen speelden. Het NL heren damteam eindigde 2e ook achter Rusland (1e).

Een woord van dank is op z’n plaats voor meerdere personen. De damtrainers van damclub Haarlem met name de enthousiaste en kundige jeugdtrainers Marcel Kosters en Rudi van Velzen. De thuisgebleven schooldammers van De Cirkel Christian Groot en Carlos Somosa-Milla die meededen in de vorige rondes op nationaal niveau en niet mee mochten naar Italië vanwege de leeftijdsgrens (t/m 11 jaar) en maximale teamgrootte van drie maar toch een prima bijdrage hebben geleverd eerder in het seizoen en ook de leerkrachten van De Cirkel onder leiding van schooldirecteur Fred van Oijen die de activiteiten prima ondersteunen, hartelijk dank.