• Special Needs Nederland

Team Special Needs uit Amstelveen haalt 27 medailles op WK

AMSTELVEEN Het Nederlandse Special Needs taekwondo team uit Amstelveen is enorm in de prijzen gevallen tijdens het Wereldkampioenschap International Taekwondo Games 2019 te Nieuw-Zeeland. Het achtkoppige team, onder leiding van nationaal coach David Chung, wist maar liefst 27 medailles in de wacht te slepen in de categorieën Tuls (stijlvormen), Powerbreaking(breektesten) en de High Kick (hoogtetrappen). Feroz Mahboub wist zelfs vier keer de eerste plaats te bemachtigen, waarmee hij zichzelf de viervoudig wereldkampioen mag noemen van de 1e Special Needs Wereldkampioenschappen voor mensen met lichamelijk, geestelijke en of meervoudige beperking.

Benjamin Evans, grondlegger van het Special Needs Taekwondo, had het kampioenschap georganiseerd. Er waren deelnemers uit de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Engeland, Rusland, Maleisië, Iran en Nederland. Nederland eindigde op de tweede plaats in de strijd om de titel ´overall Champion´. Benjamin Evans maakte officieel bekend dat het volgende WK georganiseerd zal worden in Nederland (omstreeks 2021).

De uitslagen in willekeurige volgorde: Feroz Mahboub 4x goud; Yannick Fodrini 2x goud, 1x zilver en 1x brons; Bram van Schagen 2x goud en 1x brons; Gerben Timmerman 1x goud 2x zilver 1x brons; Kim de Haan 1x goud 1x brons; Tim Brouwer 1x zilver 1x brons; Fiona Hoekstra 2x goud 2x brons; Britt Stolker 1x goud 1x brons.

Nationaal Coach David Chung wist zelf ook 2x brons te behalen in deelname aan de categorie ´Mixed Abilities´ waarbij hij samen met de deelnemers Britt en Tim aan een gemengde stijlvorm meedeed. David Chung is zeer tevreden over de behaalde resultaten. "Wij moeten dit als team echt laten bezinken en verwerken, want dit is overweldigend voor iedereen. Wij zijn trots dat wij Nederland op de kaart hebben mogen zetten en dat de lange reis en inzet zoveel vruchten heeft mogen afwerpen".