• Hans van Beek

Puntenverlies voor AMVJ en Amstelveen

AMSTELVEEN AMVJ en Amstelveen Heemraad zijn er niet geslaagd om de eerste thuiscompetitiewedstrijd te winnen in de tweede klasse. AMVJ speelde gelijk tegen Arsenal en Amstelveen verloor van HBOK. In 4D wisten de zaterdagteams van Sporting Martinus en Roda ´23 niet te winnen. Rkavic uit Amstelveen speelde gelijk tegen Ouderkerk. RAP deelde de punten met Zuidoost United.

ZATERDAGVOETBAL

2A AMVJ - Arsenal 2-2 (1-2)

Het lukte AMVJ niet om in eigen huis promovendus Arsenal een nederlaag te bezorgen. De ploeg van trainer Kumar begon vrij timide aan de wedstrijd en liet in de eerste 25 minuten het initiatief aan de bezoekers. Het doelpunt waarmee Arsenal de leiding nam, was toen ook zeker geen verrassing, 0 - 1. Gelukkig was het een wake-up call voor de Amstelveners. Een eigen (Arsenal)goal maakte het AMVJ mogelijk om op gelijke hoogte te komen, 1-1. Nog voor rust was er de voorsprong voor Arsenal. Een door AMVJ slecht verwerkte vrije trap stelde de gasten instaat om 1 - 2 te scoren.

In de tweede helft kon het beide kanten opgaan voor wat betreft de doelpunten. AMVJ dat wat wissels had toegepast speelde wat aanvallender en had succes toen Rene Boer met een welgemikte kopbal zorgde voor een eindstand van 2 - 2.

2A Amstelveen Heemraad - HBOK 2-4 (0-2)

Spelend op het eigen hoofdveld moest Amstelveen Heemraad de punten moeten laten aan ´Het Begon Op Klompen´ (HBOK). Na 35 minuten kwamen de Amstelveners op een 0-1 achterstand. Jesse Braspenning was de doelpuntenmaker. Nog voor rust vergrootte Max Sajet de voorsprong van HBOK naar 0 - 2.

In de tweede helft werd het eerst nog 0-3 totdat Amstelveen Heemraad wat terug kon doen. Via een strafschop zorgde Maarten Zwaan voor 1-3. HBOK kwam 23 minuten voor het einde op een 1-4 voorsprong en een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd bepaalde Joost Hey van Amstelveen Heemraad de eindstand op 2 - 4.

4D Rkavic - Ouderkerk 2-2 (0-0)

Lange tijd dacht Ouderkerk de overwinning in de tas te hebben. De ploeg van trainer Peter Grifhorst stond met nog 6 minuten te spelen met 0-2 voor. Maar in de slotfase sloegen de mannen van trainer Hesdy Tevreden toe en werd het alsnog een gelijkspel. In de 52ste minuut had Torben Krenten Ouderkerk op een 0-1 voorsprong gezet en wat later in de wedstrijd vergrootte Georgenio Lens de voorsprong naar 0-2. Een slotoffensief bracht Rkavic alsnog langszij. Gabriel da Silva zorgde in de 83ste minuut voor 1-2 en Laurens Oud was maker van de gelijkmaker 2-2.

4D Sporting Martinus - Hertha 2-6 (2-3)

Sporting Martinus kwam in de eerste helft al op een 2-3 achterstand. De doelpuntenmakers van Martinus waren Niels Koning en Bart Sander. In de tweede helft liep Hertha echter verder uit. Eindstand 2-6.

Andere uitslagen in 4 D waren: Roda '23 - TABA 0-1 (TABA scoorde met een fraaie lob);

Zuidoost United - RAP 1-1.