• Amstelveen Heemraad treurt na uitschakeling in de nacompetitie.

    Hans van Beek

RODA´23 door in promotiestrijd; degradatie A´veen Heemraad

AMSTELVEEN Voor Amstelveen Heemraad is zaterdagmiddag het doek gevallen. De Amstelveners verloren in eigen huis met 1-3 van HCSC en degraderen door dit resultaat naar de derde klasse van de KNVB. Ook voor de zaterdagteams van Ouderkerk en Sporting Martinus is de nacompetitie ten einde. Zij streden om promotie naar de derde klasse. Ouderkerk moest in eigen huis de meerdere erkennen in het Amsterdamse Robinhood en Sporting Martinus leed op eigen veld een nipte nederlaag tegen Westzaan. Succes was er wel voor het zondagteam van RODA ´23 in de nacompetitie. De Bovenkerkers versloegen Seastum en blijven daarmee in de strijd om promotie naar de tweede klasse.

ZATERDAGVOETBAL

Amstelveen Heemraad speelt het volgend seizoen weer in de derde klasse. De ploeg van trainer Laurens ten Heuvel had op eigen veld vrouwe Fortuna zeker niet aan zijn zijde. Het werd 0-1 door Mario Post na ruim een half uur spelen en dat was ook de ruststand. Laat in de tweede helft kon Amstelveen Heemraad dankzij een toegekende strafschop langszij komen. Maarten Zwaan was vanaf de stip onfeilbaar en maakte 1-1. In de eerste minuut van de verlenging kwam Amstelveen Heemraad op achterstand. Jordy Nuyens van HCSC bracht de stand op 1-2. Toen dezelfde speler ook nog voor 1-3 had gezorgd was het pleit beslist. Amstelveen Heemraad is komende seizoen weer derdeklasser.

De vierdeklassers Ouderkerk en Sporting Martinus slaagden er niet in om promotie naar de derde klasse af te dwingen. Ouderkerk moest in Robinhood zijn meerdere erkennen. De Amsterdamse ploeg won met 4-2 na bij rust al met 3-0 te hebben voorgestaan. Het lukte de ploeg van trainer Peter Grifhorst nog wel om in de tweede helft terug te komen tot 3-2 maar toen Robinhood er 4-2 van maakte, was het pleit beslist. Ook Sporting Martinus trok zaterdag aan het kortste eind. Het werd een kleine 1-2 nederlaag tegen Westzaan en dat betekende uitschakeling. Ook Sporting Martinus speelt komend seizoen weer in de vierde klasse.

ZONDAGVOETBAL

Van de Amstelveense zondagteams kwam alleen RODA ’23 in actie. De Bovenkerkers versloegen in eigen huis Seastum uit Zeist en kunnen komende zondag in Schoten promoveren naar de tweede klasse als gewonnen wordt van voetbalclub Schoten. NFC dat ook had moeten voetballen kwam daar niet aan toe omdat United Davo niet kwam opdagen. De NFC-ers spelen op 10 juni de volgende wedstrijd in de nacompetitie. De winnaar van dat duel promoveert naar de derde klasse.

RODA ’23 – Seastum 3 – 2 ( 1 – 1 )

Roda ’23 heeft zondag een goede stap gezet in de richting promotie naar de tweede klasse. Dat gebeurde in een prachtige entourage. Veel publiek, warm en zonnig weer en twee teams die elkaar op het scherpst van de snede bestreden. Binnen 8 minuten kwam de ploeg van trainer Cor ten Bosch op 1-0 voorsprong. In balbezit behield Lennart Rust overzicht en speelde Tim Plemper aan die met een bekeken lob de doelman uit Zeist het nakijken gaf, 1-0. Na de goal ging Seastum wat feller spelen waarbij het gevaar meestal van de rechterkant kwam. Er ontstonden wat penibele momenten voor het RODA-doel maar de betrouwbare keeper Daan Stevens voorkwam tot de 28ste minuut een Zeister goal. Toen maakte Seastum 1-1 en dat was ook de ruststand. Binnen een kwartier na de hervatting sloeg RODA ’23 toe met twee fraaie doelpunten. Martijn Guiting zorgde voor 3 – 1 en de snelle, beweeglijke Lioe A Tam bereikte Tim Plemper met een fraaie assist en die scoorde 3 – 1. In de slotfase van de wedstrijd bewees doelman Daan Stevens opnieuw zijn klasse door een aan Seastum toegekende strafschop te stoppen. Seastum wist in de slotfase nog wel tot 3-2 terug te komen. maar daar bleef het bij. Beide teams speelden de wedstrijd, vanwege twee uitgedeelde rode kaarten, uit met 10 man. RODA ’23 mag nu komende zondag proberen in de wedstrijd tegen Schoten promotie af te dwingen.