RODA ’23 behaalt promotie naar tweede klasse

AMSTELVEEN Grote vreugde bij RODA ’23 want de ploeg van trainer Cor ten Bosch versloeg zondag Schoten in de laatste promotiewedstrijd en mag zich vanaf nu tweedeklasser noemen. Dat betekent dat Amstelveen in het nieuwe voetbal seizoen 2018/2019 vertegenwoordigd is met een team in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Voor NFC draaide de nacompetitie om promotie uit op een teleurstelling. NFC verloor zondag van Zwanenburg en blijft daardoor ook volgend seizoen in de vierde klasse van het zondagvoetbal.

De Bovenkerkers kregen het zondagmiddag in Schoten niet cadeau, er moest hard worden gewerkt voor het uiteindelijke resultaat. Na 5 minuten spelen was er een klein kansje voor de altijd gevaarlijke Tim Plemper maar 5 minuten later was daar toch het eerste doelpunt voor Schoten, 1-0. Een zeer angstig moment was er toen de scheidsrechter een strafschop toekende aan Schoten maar de opnieuw uitstekend keepende Daan Zeegers stopte de penalty en behoedde zo zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Naarmate de wedstrijd vorderde ging RODA ’23 beter voetballen. De ploeg kregen meer grip op de wedstrijd en was dichtbij een gelijkmaker na een kopbal van Tim Plemper die maar net over de bovenlat ging. Bij rust stond het nog steeds 1-0 voor Schoten.

De tweede helft startte met een goed spelend en aanvallend RODA ’23 dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Die kwam ook in de 61ste minuut van de wedstrijd. Niels Vahlkamp bereikte de altijd attente Tim Plemper via een goede ingooi en het goudhaantje van RODA ’23 kopte binnen, 1-1. Trainer Cor ten Bosch paste in de 73ste minuut een wissel toe. Junior Tiller werd vervangen door Nick Aalbers. Dat gebeurde aan het begin van een zeer enerverend laatste kwartier. Schoten moest komen en zette druk maar kon geen potten breken tegen de solide defensie van RODA ‘23 dat natuurlijk ook loerde op het moment waarop ze zelf de wedstrijd in hun voordeel konden beslissen. In de 88ste minuut was het zover. Melvin Joling kwam in balbezit en gaf een goede voorzet aan Tim Plemper die ook weer subliem koppend het tweede doelpunt op zijn naam bracht, 1-2. Negen minuten lang duur de extra speeltijd maar na 99 minuten voetbal konden de spelers van RODA ’23 juichend hun handen in de lucht steken. Promotie naar de tweede klasse was bereikt.

NFC Voor NFC heeft de nacompetitie in het zondagvoetbal niet gebracht wat de ploeg daarvan verwachtte. Ongeveer 20 minuten lang kon NFC, dat het moest doen zonder de geblesseerde Dennis Melchert, zich zondag tegen Zwanenburg staande houden. Maar daarna was het verval dermate groot dat Zwanenburg niet meer van scoren kon worden afgehouden. Het werd uiteindelijk een forse 4–0 nederlaag met als gevolg dat NFC ook komend seizoen weer in de vierde klasse zijn wedstrijden gaat spelen.

Ben Douglas