• Ontsnappers hadden het lastig in de Ronde van Nes a/d Amstel.

    Naomi Heidinga

Thuiszege voor Bart van Duren in ronde Nes a/d Amstel

NES AAN DE AMSTEL Nes aan de Amstel stond vrijdag in het teken van de 52e editie van de jaarlijkse wielerronde. Er werden vier wedstrijden verreden op het 12 kilometer lange parcours. De verrassing van de dag kwam op naam van Nesser Bart van Duren die de koers voor Amateurs met een machtssprint op zijn naam wist te schrijven.

Het was vrijdagavond net iets te mooi weer om er een heel zware wedstrijd van te maken. Daardoor waren er massasprints in drie van de vier koersen. De renners van de thuisclub zijn geen rassprinters zodat WTC De Amstel het moest doen met één zege in de vier wedstrijden. Die was voor Bart van Duren die aan de Amsteldijk woont en elke centimeter asfalt kent. De 17-jarige jongeling kwam in de laatste meters van de 60 kilometer lange koers vanaf de kerk naar voren en wist een meter voorsprong te behouden op oud-winnaar Jorne Videler uit Badhoevedorp en Ronald de Waal uit Amstelveen. Er was onderweg nog wel een kopgroep van zes ontstaan met onder anderen Ouderkerker Niek Voogt, maar de samenwerking was onvoldoende om weg te blijven. Zo werd de koers beslist in een massasprint van een man of 50. Victor Broex werd 11de, Ruben van der Pijl 14de, en Roel Mouris 15de.

Ook in de koersen voor Nieuwelingen en Dameskoersen werd het een massasprint. De sterke Thomas Mijnsbergen uit Rotterdam was bij de Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar) de snelste, terwijl de Amstelrenners Wessel Mouris en Tijmen van der Pijl 4de en 5de werden. In Dameskoers werd het ook een massasprint en daarin deden de dames uit Zuid Holland het het beste: Amber van der Hulst was de winnares. In de Sportklasse/Masters-koers was er een ontsnapping die tot succes leidde. Marcel Witte van de thuisclub zat daarin mee en behaalde daarin de derde plaats.

Het volgende wielerevenement dat De Amstel organiseert is de 49ste Ronde van Ouderkerk op 17 juni.