• Hans van Beek

Veel afgelastingen in amateurvoetbal door sneeuw en regen

AMSTELVEEN Sneeuw en regen zorgden dit weekend voor veel afgelastingen in het amateurvoetbal. Zondag 10 december waren alle wedstrijden vanwege de aanhoudende sneeuw door de KNVB afgelast. Zaterdag 9 december hoefde tweedeklasser AMVJ niet in actie te komen, omdat het veld van tegenstander DVVA door de regen onbespeelbaar was geworden.

ZATERDAGVOETBAL

2A Amstelveen Heemraad - OSV 1-0 (0-0)

Amstelveen Heemraad behaalde zaterdag thuis drie broodnodige punten tegen OSV. Daarmee kon de nieuwe trainer van de Amstelveners, Laurens ten Heuvel, zijn eerste overwinning bijschrijven. Door de overwinning heeft Amstelveen Heemraad nu de middenmoot van de ranglijst weer enigszins in zicht. De trainer kon zaterdag geen beroep doen op Maarten Zwaan, Perry Schoenmaker en Robin Oussoren. Spelend in eigen huis kwam Amstelveen in de tweede speelhelft beter in zijn spel. OSV werd onder druk gezet en dat leverde al vrij snel de enige goal van de wedstrijd op. Na goed doorzetten, passeerde Jair Cruden de doelman van de tegenpartij met een fraai lobje. Hoewel Amstelveen Heemraad nog meer mogelijkheden kreeg om de score te verhogen, bleef het bij dat ene doelpunt. Maar daarmee werden belangrijke competitiepunten binnengehaald. Amstelveen Heemraad staat nu op de elfde plaats met 11 met 11 punten uit 11 wedstrijden, net boven OSV. Onderaan op plek 14 staat Castricum met 3 punten uit 11 wedstrijden. AMVJ staat 9de met 13 punten uit 10 wedstrijden.

4D Ouderkerk - Vlug en Vaardig 0-2

Ouderkerk speelde zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Vlug en Vaardig uit Amsterdam. De ploeg van trainer Peter Grifhorst was enigszins gehandicapt en speelde zeker niet goed. Op de 0-2 zege van de Amsterdammers viel niets af te dingen. Voorlopig blijft de Ouderkerkse ploeg de koppositie behouden en mag, zij het met een wedstrijd meer gespeeld dan nummer 2 CTO '70, als 'winterkampioen' de winterstop ingaan. In dezelfde afdeling versloeg Rkavic plaatsgenoot RODA '23 met 3-6.

De stand in de top van 4D (zaterdag) ziet er als volgt uit: 1 Ouderkerk 10 gespeeld 25 punten; 2 CTO '70 9 gespeeld 23 punten, 3 Vlug en Vaardig 11 gespeeld 22 punten; 4 Sporting Martinus 10 gespeeld 20 punten. De stand van de andere lokale tams: 6 RKAVIC 11 gespeeld 18 punten, 11 RODA '23 11 gespeeld 7 punten en 12 RAP 10 gespeeld 2 punten.

Komende zaterdagmiddag 16 december er is alleen er voor de twee Amstelveense ploeg uit 2A een wedstrijdprogramma uitgeschreven: AMVJ speelt thuis tegen Castricum

en Amstelveen Heemraad uit tegen Blauw Wit/Beursbengels.

Voor de zondagteams is er wel nog een volledig programma op zondag 17 december. Daarna begint ook voor hun de winterstop.