• Amstelveen Heemraad viert het doelpunt van Coby Correia.

    Hans van Beek

Verlies voor AMVJ en RODA´23; 1ste competitiezege Amstelveen

AMSTELVEEN In het zaterdagvoetbal leed tweedeklasser AMVJ dit weekend een nederlaag tegen Marken. Amstelveen Heemraad boekte de eerste overwinning in de derde klasse. In het zondagvoetbal leed RODA ´23 een zware uitnederlaag in de tweede klasse. Sporting Martinus verloor in de derde klasse.

ZATERDAGVOETBAL

2A Marken – AMVJ 4-2 (1– 1) AMVJ moest zijn meerdere erkennen in Marken. Marken nam al in de 15de minuut een 1-0 voorsprong, maar nog voor rust werd het 1-1 door Mo Heerenveen. In de tweede helft kwam AMVJ op een 1-2 voorsprong na een mooie assist van Mo Heerenveen gevolgd door de goal van Thijs de Graaf. De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Marken scoorde nog tweemaal en won met 4-2.

3C OLYMPIA - Amstelveen Heemraad 0-1 (0-1) "Eindelijk een lopend team." Dat was de conclusie na afloop van het gewonnen duel uit bij Olympia '25. De voorsprong werd gecreëerd in de 44ste minuut van de wedstrijd. Toby Correia was trefzeker en maakte 0-1. Hoewel Olympia '25 er in de tweede heft alles aan deed wist Amstelveen Heemraad de voorsprong vast de houden.

4E Ouderkerk – RODA '23 1-2 (1-0) De derby in de vierde klasse E tussen Ouderkerk en RODA '23 leverde een overwinning op voor de tot nu toe zeer succesvolle ploeg van de Bovenkerkers. Ouderkerk nam nog de leiding dankzij de goal van Martijn de Bruin. Die voorsprong kon werd vastgehouden tot aan de 80ste minuut. Toen maakte Justin Groenen gelijk voor RODA '23, 1-1. Twee minuten later zorgde Jesper Hottentot voor de winnende treffer. Eindstand, 1-2.

Andere uitslagen 4E: TOS Actief – Sporting Martinus 2-1; Zeeburgia – Rkavic 1-3.

ZONDAGVOETBAL

2B Kampong – RODA '23 6-1 (2-1) RODA ´23, de hoogst spelende zondagploeg van Amstelveen liep tegen een zware 6 – 1 nederlaag aan. Het leek goed te beginnen toen Jasper Burgers voor 0-1 zorgde, maar nog voor rust had Kampong dankzij twee goals met 2 – 1 de leiding genomen. De tweede helft moeten de Bovenkerkers maar beschouwen als een offday, want de Utrechters liepen over RODA heen. Eindstand 6-1.


3C IVV - Sporting Martinus 2-0 (1-0) Sporting Martinus keerde zondag met lege handen terug uit Landsmeer. IVV kwam in de eerste helft op 1-0 voorsprong. In de 70ste minuut werd het pleit definitief beslecht toen IVV voor de tweede maal het doelnet wist te vinden. .


4E NFC – Germaan/Eland 3-1 (2-1) NFC versloeg in eigen huis Germaan/Eland met 3-1 verslagen. De ploeg van trainer Wessel Colijn kwam eerst met 0 -1 achter door een toegekende strafschop aan de Germaan. Dennis Melkert maakte zijn per ongeluk veroorzaakte strafschop in de eerste helft weer goed door te zorgen voor 2 – 1. Davy Oliemans bepaalde eindstand op 3-1.

5B Nautilus – DIO 1-0

Ben Douglas