Amstelveen Heemraad verloor zaterdag van Legmeervogels.
Amstelveen Heemraad verloor zaterdag van Legmeervogels. Hans van Beek

Amstelveen Heemraad verliest topper tegen Legmeervogels in Uithoorn met 2-0

25 maart 2024 om 10:18 Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad heeft de topper tegen Legmeervogels zaterdag met 2-0 verloren. Beide teams waren sinds de jaarwisseling nog ongeslagen en met 16 punten uit de laatste zes wedstrijden waren ze opgeklommen naar respectievelijk de 2de en 1de plaats in de 3de klasse B.  Amstelveen had de kans om in het uitduel in Uithoorn in punten gelijk te komen met koploper Legmeervogels maar slaagde daar niet in. In een matige wedstrijd werd er niet gescoord in de eerste helft. Twee minuten in de tweede helft waren, met goals van Lars van Beek en Raoul Tjong-A-Tjoe, genoeg voor Legmeervogels om de volle winst te behalen.

De eerste helft was niet heel erg verheffend met aan beide kanten veel geschuif van de bal, maar er werden weinig kansen creërend. Amstelveen kreeg er twee . Een schot van Marc Groenland ging net naast in de 3de minuut. Later ontdeed Jaïr Cruden zich van drie verdedigers, maar hij zag zijn inzet goed gekeerd worden door Carlito Welink. Aan de andere kant was er alleen een kans voor Kenneth van der Nolk van Gogh, maar die vond Giovanni Santangelo op zijn weg.

DREIGENDER

In de tweede helft werd Legmeervogels dreigender en gevaarlijker en na een uur voetballen stond Legmeervogels met 2-0 voor. Lars van Beek kon redelijk vrij de bal aannemen, een paar meter doorlopen en via de korte hoek Giovanni Santangelo verschalken. Gelijk na de aftrap leed Amstelveen snel balverlies en wist Raoul Tjong-A-Tjoe de bal onder controle te krijgen en te openen op Derk Streefkerk. Die  zette hard voor en via de kluts kwam de bal voor de voeten van Tjong-a_A-Tjoe en die rondde snoeihard af.

Het laatste half uur werd simpel uitgevoetbald door Legmeervogels. Alleen Marc Groenland wist keeper Welink nog te testen en die slaagde prima, want hij wist een afstandsschot van Groenland corner te tikken.

Legmeervogels doet goede zaken met deze overwinning en door de nederlaag van AMVJ tegen Marken. De voorsprong op de nummer 2, nu Buitenveldert is opgelopen tot 5 punten en een wedstrijd minder.

Amstelveen Heemraad kan over twee weken revanche nemen. De club speelt dan thuis tegen TOB.