De toss voor aanvang van de wedstrijd tussen Soest en Sporting Martinus.
De toss voor aanvang van de wedstrijd tussen Soest en Sporting Martinus. Sporting Martinus

Sporting Martinus verspeelt in strijd om titel andermaal dure punten

25 maart 2024 om 13:35 Voetbal

AMSTELVEEN/SOEST Sporting Martinus heeft zondag in een koud, nat en winderig Soest met 1 - 1 gelijkgespeeld tegen het lager geklasseerde SO Soest. De ploeg uit Amstelveen verspeelde daarmee dure punten in de strijd om de titel in de tweede klasse van het zondagvoetbal. De fraaie overwinning van vorige week op koploper ZSGOWMS verloor hiermee een deel van zijn waarde. RODA ‘23 deed het een stuk beter en versloeg zondag in eigen huis koploper SV De Meer met 3-0 in dezelfde competitie.

In het duel tussen Sporting Martinus en Soest werd van beide kanten bepaald geen grootse wedstrijd op de mat gelegd. De slagregens en wind(stoten) hielpen daar weliswaar niet bij maar de bal werd te vaak onrustig naar voren werd gepompt of onnodig naar de verkeerde kleur gespeeld. Toch was er een grote kans al na acht minuten toen Anthony Dean alleen op Soester doelman Justin Bohus afstormde maar zijn inzet net voorlangs zag gaan.

1-0 RUSTSTAND

Op zijn beurt wist ook Soest nauwelijks kansen te creëren maar kwam toch na een half uur spelen op voorsprong door duur balverlies in de Martiniaanse defensie. Samir Sassi onderschepte de bal, rondde alleen voor Sharique Hovenkamp koelbloedig af en zette de 1-0 ruststand op het bord.

BALVERLIES

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks, veel onnodig balverlies vormde de basis tot onsamenhangend aanvalsspel waarbij de gelijkmaker op vergelijkbare wijze tot stand kwam als het eerste doelpunt. Onnodig balverlies bij Soest achterin leverde een buitenkansje op voor Dean die hier wel raad mee wist en in de 73ste minuut overtuigend afrondde. Broos Krijger kreeg nog een grote kans maar kwam niet tot een schot waarna Sem van Bruggen in de herkansing zijn kans eveneens in rook zag opgaan.

Waar Sporting Martinus met de nodige druk naar voren probeerde de winnende treffer af te dwingen, maakte Soest aan de andere kant nog bijna handig gebruik van de geboden ruimte. De stand bleef echter 1-1 wat een terechte uitslag van een jammerlijk matige wedstrijd was.

RODA ‘23

RODA ‘23 boekte een beter resultaat door thuis met 3-0 te winnen van koploper SV De Meer. In de eerste helft kwam de thuisploeg tijdens slechte weersomstandigheden al op 2-0 voorsprong. In de tweede helft kwam De Meer met 10 man te staan, nadat een van de spelers tegen een tweede gele kaart was aangelopen. RODA ‘23 scoorde later 3-0 uit een penalty. Na deze wedstrijd is ZSGOWMS (dat met 20-0 won van Hooglanderveen) weer koploper. De Meer staat tweede en Sporting Martinus derde. RODA ‘23 neemt met 12 punten achterstand op Martinus de achtste plaats in.

De volgende wedstrijden zijn op zondag 7 april. Sporting Martinus speelt dan thuis tegen Hooglanderveen en RODA ‘23 speelt uit tegen Antibarbari.