• RODA juicht na het eerste doelpunt in het restant va het duel tegen Elinkwijk.

    Koos van der Leest
  • Tobi Correira kopt de 3-4 in het goal voor Amstelveen Heemraad.

    Hans van Beek

Weer winst Amstelveen; RODA wint in restant gestaakt duel

AMSTELVEEN Dit weekend vond een inhaalprogramma plaats in de voetbalcompetities. Amstelveen Heemraad won in de 3de klasse van het zaterdagvoetbal met 3-4 van Altius. Rkavic behaalde in de 4de klasse een ruime zege tegen Zeeburgia. In de 2de klasse van het zondagvoetbal speelde RODA ´23 de resterende 7 minuten van het bij 2-2 gestaakte duel tegen Elinkwijk. RODA scoorde twee maal en won met 4-2. NFC kwam in de vierde klasse niet verder dan een gelijkspel.

ZATERDAGVOETBAL

3C Altius – Amstelveen Heemraad 3-4 (2-3) Amstelveen Heemraad benutte de inhaaldag prima. In het uitduel tegen Altius werden drie belangrijke competitiepunten binnengesleept. De score werd al na 7 minuten geopend. Een uitstekend genomen vrije trap was onhoudbaar voor de keeper van Altius, 0-1. Maar de thuisploeg kwam in de 33ste minuut weer langszij, 1-1. Nog voor rust leek Amstelveen Heemraad de wedstrijd te beslissen. In de slotfase van de eerste helft was het Michael Coster die vanaf 18 meter raak schoot, 1-2. En kort daarna trok Toby Correia met een welgemikte kopbal de stand naar 1-3. Maar Altius produceerde vlak voor rust toch nog de aansluit treffer, 2-3. Die stand werd gehandhaafd tot de 75ste minuut, want toen scoorde de thuisclub 3-3. Toby Correia werd uiteindelijk de matchwinnaar, want door zijn winnende 3-4 treffer behaalde Amstelveen 3 competitiepunten.

4E Rkavic – Zeeburgia 8-1 (3-0) De ploeg van speler/coach Samir acteert met wisselend succes. Het sterk verjongde team was zaterdag veel te sterk voor het bezoekende Zeeburgia. De Amsterdammers kregen een voetbalpakslaag van de Amstelveners. Na een ruststand van 3-0 wees het scorebord na 90 minuten de eindstand van 8-1 aan.

ZONDAGVOETBAL

2B Restant RODA ´23 – Elinkwijk 4-2 (hervatting van eerder bij 2-2 gestaakte wedstrijd) RODA '23 heeft zich goed voorbereid op de 7 minuten die nog moesten worden gespeeld tegen Elinkwijk. De Utrechters bleken niet instaat om de Amstelveense ploeg van een overwinning af te houden. De spelers begonnen weloverwogen aan de wedstrijd en waren binnen de lijnen gekomen om alsnog 3 punten binnen te halen. Dat lukte ook nog want dankzij doelpunten van Sven van Beek en Renaigel Ogenio waren de 7 minuten voldoende om Elinkwijk alsnog een nederlaag toe te brengen. Eindstand 4-2.

4D Germaan/De Eland asc - NFC 1 – 1 Het is NFC niet gelukt om in de uitwedstrijd bij NFC de volle winst te behalen. De Amstelveense ploeg die probeert de nacompetitie te halen kwam niet verder dan een teleurstellend 1 – 1 gelijkspel. Voor NFC betekent het dat de weg naar een positie voor in elk geval de play off's moeilijker is geworden. In de komende wedstrijden zullen er punten gepakt moeten worden om dit doel te bereiken. Op de ranglijst staat NFC momenteel op de vierde plaats met 27 punten uit 17 gespeelde wedstrijden. Germaan/Eland staat net daar onder op plek vijf 16 met 25 punten. DSS staat op de voorlopig begeerde derde plaats met 27 punten uit 17 wedstrijden.

Ben Douglas