• Renners van WTC De Amstel op het parcours aan de Startbaan.

    Hans Leijnse

Wielerploeg Jumbo-Visma gaat samenwerken met WTC De Amstel

AMSTELVEEN De succesvolle wielerploeg Jumbo-Visma gaat samenwerken met WTC De Amstel. Dat meldt de Amstelveense wielervereniging op haar website. De samenwerking betreft de Jumbo-Visma Academy, een initiatief dat meer jeugd aan het wielrennen moet krijgen én dat erop gericht is talent te ontwikkelen tot succesvol profwielrenner. De Jumbo-Visma Academy omvat onder meer scholenprojecten, verenigingsondersteuning en een nieuwe opleidingsploeg voor wielertalent onder 23 jaar en veldrijders. WTC De Amstel is een van de eerste wielerverenigingen die gaat samenwerken met de Jumbo-Visma Academy.

"WTC De Amstel is een ambitieuze club, met een levendige jeugdafdeling, die al heel wat talenten heeft voortgebracht. Onze eigen Dylan Groenewegen is er lid. Vanaf de eerste contacten zien we een gedeelde drive om meer jeugd aan het wielrennen te krijgen en jeugdrenners naar een nog hoger niveau te stuwen. Plezier en prestaties gaan hand in hand bij De Amstel," aldus Jaap van Hulten van de Jumbo-Visma Academy.

"Ons plan steunt op twee pijlers: opleiding en aanwas," licht hij de aanpak van de Jumbo-Visma Academy toe. "Niet vissen uit dezelfde vijver, maar de vijver vergroten. Het moet een piramide worden. Van onder naar boven: scholen, daarboven de wielerclubs, de opleidingsploeg en voor een enkeling misschien onze World Tour-ploeg."

De samenwerking met WTC De Amstel start met het geven van clinics op middelbare scholen in Amstelveen in de maand oktober. Enthousiast geworden jongens en meiden kunnen vervolgens een introductieprogramma volgen bij De Amstel. Hier zullen ook de huidige renners bij betrokken worden. 

Jumbo-Visma en De Amstel gaan ook samenwerken aan talentontwikkeling. Zo komen er trainingskampen, voedingsadviezen en mogelijke speciale programma's voor de jonge talenten van De Amstel. Later dit jaar worden de plannen voor talentontwikkeling bekendgemaakt.