• Riejanne Markus, Maud Rijnbeek, Rosan Koper. Lieske Coumans en coach René Markus.

    WTC De Amstel

Zilver voor damesploeg WTC De Amstel

AMSTELVEEN Op het Nederlands Clubkampioenschap (NCK) dat zaterdag in de Flevopolder vanuit Dronten werd gehouden hebben de wielrenners (m/v) van WTC De Amstel weer goed gepresteerd. Het programma van het kampioenschap bestaat uit ploegentijdritten voor Junioren, Jeugd, Dames en Senioren-mannen. De damesploeg van De Amstel zorgde voor een verrassing en haalde zilver. De Amstel eindigde in totaal op de derde plaats in het overkoepelend algemeen klassement.

De wielerclub was in Dronten aanwezig met vier ploegen die alle goed presteerden. De Jeugdploeg (met Viego Tijssen, Jelle Boonstra, Mees van Duren en Julian Vergouw) reed naar een mooie 4de plaats van de 45 ploegen uit heel Nederland.

De Eliteploeg moest het dit jaar doen zonder enkele toppers, maar met Roel en Teun Mouris, Joris van Nieuwkerk, Joris Maarleveld en Dick Visser stond er een degelijke ploeg die 29ste werd van de 72 mannenploegen (waarvan een aantal met professionals in de gelederen).

De Juniorenploeg (Daan Hoeks, Ruben van der Pijl en de Ouderkerkers Victor en Menno Broex) miste gangmaker Enzo Leijnse (die op het WK in Innsbruck 44ste werd) maar reed toch naar een degelijke 9de plaats in een veld van 48 ploegen.

De damesploeg zorgde voor de verrassing van de dag. Met gangmaker Riejanne Markus reden Maud Rijnbeek, Lieske Coumans en Rosan Koper naar een prachtige 2de plaats. Een schitterende prestatie van de wielerclub uit Amstelveen waarmee het wegseizoen werd afgesloten. Een wegseizoen waarin meerdere nationale titels door verschillende leden werden behaald en uiteraard schitterende prestaties van Dylan Groenewegen in de Tour de France