• Roy Beusker

´My Fair Lady´ drie dagen in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN De musicalklassieker ´My Fair Lady´ is op vrijdagavond 9, zaterdagavond 10 én zondagmiddag 11 februari te zien in Schouwburg Amstelveen.

Waar My Fair Lady in 2018 op Broadway haar revival beleeft, is deze musicalklassieker al vanaf het najaar 2017 in Nederland te zien met evergreens als ´Als het effe kan´, ´Kom terug en dans met mij´ en natuurlijk ´Het Spaanse graan´.

´My Fair Lady´ vertelt het (liefdes)verhaal van een excentrieke professor en een bloemenmeisje. Professor Higgins neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen.

De hoofdrol van Eliza wordt vertolkt door Esmée Dekker. Naast haar zijn onder anderen Chris Tates, Alfred van den Heuvel, Sjoukje Hooymaayer en Han Oldigs te zien. Oldigs, de rol van Alfred P. Doolittle vertolkt, heeft de Musical Award voor 'Mannelijke bijrol in een grote musical' gewonnen.

Meer info: https://schouwburgamstelveen.nl/