• Kluun.

    ANP Foto

Boekenfeest in AnnA met Kluun en Oek de Jong

AMSTELVEEN Oek de Jong en Kluun zijn zondag 10 februari speciale gasten tijdens de tweede editie van het Boekenfeest dat van 11.00 tot 17.30 uur plaatsvindt in AnnA aan de Amsterdamseweg 22. De voormalige kerk staat dan vol boeken, er zijn lezingen, er is muziek en er is tijd voor gezelligheid. Jacobine van den Hoek interviewt Oek de Jong (´Opwaaiende zomerjurken´). Speciaal voor de kleintjes komt in de namiddag Geronimo Stilton en de band Ditiswatutis speelt nummers gebaseerd op de boeken die de bandleden hebben gelezen. De toegang is gratis. Stadsdichter Matthijs den Hollander opent het Boekenfeest met de bekendmaking van de winnaar van de poëziewedstrijd.

Jacobine van den Hoek, initiatiefneemster van het Boekenfeest interviewt Oek de Jong, schrijver van een oeuvre van romans. Het gesprek gaat over schrijven en wat alleen een roman kan zeggen.

Vanwege enthousiaste reacties over zijn optreden vorig jaar, is Jeroen Windmeijer opnieuw uitgenodigd op het Boekenfeest. Dit keer vertelt hij (om 12.15 uur) over het ´Pilgrim Fathers Complot´. De thriller kwam direct na verschijning binnen op plek 15 in de Boekentop 60.

Het laatste auteursoptreden, om 14.00 uur, is van Kluun en Henk Rijks. Jacobine spreekt met hen over het leven van een schrijver, de lezer en hun laatste boeken ´DJ´ en ´De overblijfvader´.

Vanaf 15.45 uur kan het publiek een praatje maken met de Amstelveense schrijvers Bernice Berkleef, Heleen van der Kemp, Jacobine van den Hoek, Onno Wesselink, Henk Rijks, Atie Vogelenzang of Wendela de Vos.

Voor de kleine lezers wordt om 12.45 en 15.45 uur een kwartier voorgelezen met een vertelkastje, dat verzorgd wordt door Bibliotheek Amstelland & VoorleesExpress. Vanaf 15.00 uur schut kinderheld Geronimo Stilton handjes.

Na het laatste auteursinterview speelt vanaf 15:00 uur de live band Ditiswatutis. Doorlopend is er boekverkoop van de boekhandels Blankevoort, Libris Venstra, een pop-up SHLFIE.