• Glazen kom met antimooncraquelé, ontworpen door A.D. Copier voor Glasfabriek Leerdam (1949) uit de Collectie Dingemans.

    Kunstconsult | Erik Rijper

Glaskunstexpositie 'Gestolde Dromen IX'

AMSTELVEEN Kunstconsult aan Smederij 4 in Amstelveen presenteert van 16 juni tot en met 22 juli de glaskunstexpositie 'Gestolde Dromen IX'. Ruim honderd glasobjecten uit de periode 1925-2000 zijn te zien en te koop, waaronder unica van Andries Dirk Copier en Willem Heesen.

Exclusief zijn de fraaie Leerdam Unica uit de collectie Dingemans. Oud-advocaat Jan Mark Dingemans verzamelde decennialang twintigste-eeuwse toegepaste kunst, waarmee hij zich omringde in zijn historische buitenplaats aan de Angstel. Nu huis Geinzicht te koop staat, gaat ook de kunstcollectie van de hand.

De verkoopexpositie start met een feestelijk openingsweekend op zaterdag 16 en zondag 17 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Daarna is Gestolde Dromen IX tot en met 22 juli elke woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. te bezoeken in de showroom van Kunstconsult, specialist in 20ste-eeuwse toegepaste kunst. Voor meer informatie: www.kunstconsult.nl