• ANP

Gruppo Sportivo terug in Poppodium P60

AMSTELVEEN De Haagse popband Gruppo Sportivo staat zaterdag 12 mei na een pauze van en paar jaar weer in Poppodium P60. De band van zanger/gitarist Hans Vandenburg werd opgericht in 1976 en had eind jaren zeventig veel succes met de albums '10 Mistakes'' en 'Back to '78' en liedjes als ´Beep Beep Love´, 'Hey Girl', 'Disco Really Made It' en 'Tokyo'.

Maar ook in de jaren daarna bleef de band actief. Dit jaar bracht de Gruppo Sportivo het nieuwe album 'Great' uit met 12 nieuwe nummers, Aan de lancering van het album is een clubtour gekoppeld waarbij ook het poppodium in Amstelveen wordt aangedaan. Het is voor het eerst sinds eind 2013 dat de bandleden weer op het podium staan.

'Great' is na 'Topless 16' uit 2004 het twaalfde album van Gruppo Sportivo. Hans Vandenburg gaat als singer-songwriter dit keer hier en daar meer de diepte in, maar vrolijke, catchy en met typische Sportivo humor doorspekte nummers zullen zeker niet ontbreken. Tijdens het concert in P60 speelt de band nieuw materiaal, gecombineerd met de nodige aantal publieksfavorieten. Aanvang 20.30 uur. Kaarten 17, euro in de voorverkoop en 18 euro aan de zaal.

Voor meer informatie; www.p60.nl