• Object van Jan Verschoor

    Tom Haartsen

Kinderworkshop kerstversieringen maken bij Van der Togt

AMSTELVEEN Museum Jan van der Togt houdt op zondag 9 december van 11.00 tot 12.30 uur een workshop kerstversieringen maken voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ze kunnen helpen om de kerstboom in de etalage van het museum op te tuigen met de door hen gemaakte versieringen.

Wie inspiratie wil opdoen, kan terecht in het aan het museum grenzende Museumhuis dat vanaf 8 december al helemaal in kerstsfeer is. Beeldend kunstenaar Jan Verschoor exposeert daar kunstzinnige hang- en wandobjecten die hij van onder andere kralen en metalen heeft gemaakt. De workshop start met een kijkje in het Museumhuis en daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Ze maken twee versieringen: één om mee naar huis te nemen en één voor in de museumkerstboom. Die laatste kan op woensdag 2 januari 2019 worden opgehaald.

De kosten voor de workshop zijn 5 euro per kind. Afrekenen kan aan de kassa van het museum op de dag zelf. Er kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen. Het is dus noodzakelijk om vooraf aan te melden, onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer via educatie@jvdtogt.nl of 020-641.5754. Museum Jan van der Togt staan aan Dorpsstraat 50. Voor meer info: www.jvdtogt.nl