Live in P60: nederpop van Ernst Janz en deathmetal-bands

AMSTELVEEN P60 is sinds 2001 hét poppodium van Amstelveen. Jaarlijks bezoeken zo'n 45.000 bezoekers ongeveer 200 concerten, clubnachten, workshops en andere evenementen. Het Amstelveens Nieuwsblad geeft de lezers een inkijkje in wat er allemaal te zien is en was in het poppodium.

Liefhebbers van Nederpop konden vorige week al hun hart ophalen met het optreden van Toontje Lager, en vrijdag 19 april doet P60 het nog eens dunnetjes over als Ernst Janz naar Amstelveen komt. Met Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren '70 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. 

JUBILEUM In 2010 kreeg hij een Edison-nominatie voor zijn cd 'Dromen van Johanna' met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan. In 2017 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album, 'De Neerkant'. Behalve nummers van dit album speelt Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn repertoire.

Het optreden van Janz is uniek, want P60 gaat voor het eerst een samenwerking aan met Anna, proeflokaal en kerk ineen aan de Amsterdamseweg 22. Daar vindt ook het optreden plaats. 

HARDE GITAARWERK Ben je meer van het hardere gitaarwerk? Dan is wellicht het pakket deathmetalbands dat zaterdag 20 april op het podium staat interessant. Liefhebbers kunnen genieten van optredens van Septicflesh, Krisiun, Incite en When Reasons Collapse. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van P60. Daar staat ook meer informatie.