• Bach Ensemble Amsterdam

Matthäus Passion in Kruiskerk

AMSTELVEEN Koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam voeren op zondagmiddag 25 februari de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Kruiskerk in Amstelveen. Bekende vocale solisten verlenen hun medewerking aan het concert. De Christuspartij wordt gezongen door de bas Matthew Baker, de rol van evangelist heeft tenor Stephan Adriaens. Maria Valdmaa zingt de sopraan-aria's en Franske van der Wiel die van de alt. Bas- en tenoraria's worden gezongen door respectievelijk Michiel Meijer en João Moreira.

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit een koor en een orkest van zeer goede amateurs. Zij worden bij hun repetities gecoacht door beroepsmusici. Koor en orkest staan onder leiding van Paulien Kostense.

De Matthäus Passion wordt in de weken voor Pasen misschien wel honderd keer en in alle uithoeken van het land uitgevoerd. De manier waarop Bach het lijdensverhaal en het sterven van Jezus Christus in muziek heeft verbeeld, spreekt velen aan

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 22,50 euro en zijn te koop via klassiekemuziek.nl, bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein en bij de kerk (voor zover dan nog voorradig). Jongeren en studenten krijgen een kleine korting. Koffie of thee is bij de prijs inbegrepen. De kerk staat aan Van der Veerelaan 30a en is open vanaf 14.15 uur.

Voor meer informatie: www.kruiskerk-amstelveen.nl