• Dolf Jansen vindt dat de Schouwburg meer ruimte moet krijgen.

    Naomi Heidinga

Meer voorstellingen in nieuw seizoen schouwburg

AMSTELVEEN De brochure voor het nieuwe theaterseizoen in Schouwburg Amstelveen is gepresenteerd. In het theater zijn komend seizoen zo'n 280 voorstellingen te zien; bijna veertig meer dan dit jaar. Ook worden zo'n duizend films getoond, voor jong en oud.

FEESTJE Rond de onthulling van de nieuwe brochure was vorige week een bescheiden feestje in de schouwburg georganiseerd. Directeur Dominique Deutz legde uit waarom komend jaar er meer voorstellingen zijn. "De kans deed zich voor om voorstellingen met hoge kwaliteit te contracteren. Daarnaast streef je altijd naar zo'n groot mogelijke diversiteit. Daar zijn wij dit seizoen uitstekend in geslaagd."

CABARET Artiesten komen graag naar Amstelveen, aldus Deutz. "Dat heeft te maken met de uitstekende technische faciliteiten, het goede team medewerkers en het grote publiek." Naast gevestigde namen is er komend seizoen ruimte voor nieuw talent. Het publiek kan kiezen uit meer dan zeventig cabaretvoorstellingen.

FILMS Naast voorstellingen, is er een groot filmaanbod voor jong en oud. Deutz ging tijdens haar toespraak in op de mogelijke komst van een grote bioscoop in het Stadshart. "Dat zien we niet als bedreiging." Volgens Deutz kunnen daardoor keuzes worden gemaakt die het aanbod verder verrijken.

FOTOGRAFIE In de schouwburg is tevens ruimte voor fotografie. Twee exposities zijn te zien. Huisfotograaf en theatertechnicus Vincent Tulp geeft met tweeëntwintig beelden een kijkje achter de schermen, laat het proces zien van een voorstelling in wording. Fotografe Marie Cécile heeft werk in opdracht van de schouwburg gemaakt met als thema 'het fantasierijke kind dat in elk van ons schuilt'.

DOLF JANSEN Voor cabaretier Dolf Jansen was het donderdag bijna een thuiswedstrijd. Hij woont in de Ronde Hoep. Ondanks dat kan het Stadshart hem niet bekoren. Wat Jansen betreft mag de schouwburg meer ruimte krijgen. Deze groeit uit zijn jasje. Een meter of vijftien erbij, dat kan volgens Jansen best. Niemand die het plein zal missen...

VOORVERKOOP De online voorverkoop start 19 mei om 10.00 uur en duurt tot 10 juni. Vroegboekers krijgen 10 procent korting op een aantal voorstellingen. Meer info: www.schouwburgamstelveen.nl.

Naomi Heidinga