• Pr

Nico Dijkshoorn sluit jaar af in Bibliotheek Stadsplein

AMSTELVEEN Nico Dijkshoorn sluit op donderdagavond 13 december het jaar af in Bibliotheek Stadsplein. Hij keert daarmee even terug op het oude nest. Voordat Nico Dijkshoorn doorbrak als schrijver en dichter werkte hij bijna 20 jaar bij de Bibliotheek Amstelland. De bibliotheek nodigde hem om een greep te doen uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre en op zijn eigen herkenbare scherpe wijze commentaar op de waan van de dag en het jaar te geven.

Nico Dijkshoorn verwierf bekendheid met zijn wekelijkse optreden in De Wereld Draait Door. Ook staat hij regelmatig in theaters met een programma rond tekst en muziek. Naast zijn televisiewerk schrijft Dijkshoorn column onder andere voor voetbaltijdschrift Voetbal International. In 2009 verscheen Dijkshoorns eerste roman: ´De tranen van Kuif den Dolder´ over de fictieve legendarische voetballer Kuif den Dolder. In 2012 volgde zijn tweede roman ´Nooit ziek geweest´ waarin Dijkshoorn in 49 hoofdstukken herinneringen ophaalt aan zijn vader. In 2014 kwam zijn derde roman uit, getiteld ´In zijn nabijheid´. Het verhaal gaat over een man, wiens leven wordt beschreven door 32 vrouwen.

Kaartjes voor het optreden van Nico Dijkshoorn kosten 7,50 euro voor bibliotheekleden en 15 euro voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via https://www.debibliotheekamstelland.nl/ of in de bibliotheek.