• Maud Dolsma speelt de voorstelling ´Duimelot´.

    Sjoerd Kelderman

Poppentheater houdt ´Snurkend Slaapfestival´

AMSTELVEEN Het Amstelveens Poppentheater houdt in de meivakantie een ´Snurkend Slaapfestival´ met een drietal voorstellingen over slapen. Het publiek mag gezellig knuffels meenemen en wie wil mag in pyjama komen.

Lappie Lapstok uit België brengt op dinsdag 1 mei 'Droomzuchten' voor iedereen vanaf 3 jaar. Het verhaal gaat over Oetje Uil. Hij wil niet slapen, want hij heeft van die vervelende dromen. Oetje probeert zijn ogen zo lang mogelijk open te houden en bedenkt allemaal treuzelsmoesjes. Roos heeft ze allemaal al eens gehoord. Dan valt Oetje toch in slaap en begint hij te dromen. Roos onderzoekt Oetjes dromenpad al spelend in haar slaapkamer. Aanvang 14.30 uur.

Voor kinderen vanaf 4 jaar speelt John de Winter vrijdag 4 mei de voorstelling ´Toby's Alfa-bed, de reis met Mijnheer IJsbeer´. Hoofdpersoon is Toby. Hij ligt in bed en kan niet slapen. Morgen gaat hij voor het eerst naar school om letters leren, maar daar heeft hij geen zin in. Hij verstopt zich met zijn knuffel ´Meneer IJsbeer´ onder zijn dekbed. Maar Meneer IJsbeer kruipt uit bed en gaat op weg naar de Noordpool. Toby gaat hem zoeken en tuimelt in een gekke wereld, waarin hij de letters leert kennen. Aanvang 14.30 uur.

De laatste voorstelling uit de reeks is ´Duimelot´ door actrice en zangeres Maud Dolsma voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Ze voert de voorstelling zondag 6 mei twee keer uit, om 14.00 en om 15.30 uur. Het verhaal gaat Duimelot, die een slaapfeestje geeft. Ze houdt erg van slapen, het liefst de hele dag. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even wakker. Dan zingt ze liedjes en maakt ze muziek. De kinderen mogen samen met Duimelot muziek maken, zingen, dansen of gewoon lekker liggen en luisteren.

De toegang per voorstelling bedraagt 8,50 euro. Het theater staat aan Wolfert van Borsselenweg 85a. Reserveren kan via 020-645.0439 of www.amstelveenspoppentheater.nl