• Scène uit ´Rot op met die geraniums!´

    Titus Brein

Premiére 'Rot op met die geraniums!' in Schouwburg

AMSTELVEEN Een nostalgische muzikale reis terug in de tijd naar de jaren vijftig en zestig. Dat is het muziekconcert ´Rot op met die geraniums!´ dat op zaterdagavond 13 oktober in première gaat in Schouwburg Amstelveen. The Motions-zanger Rudy Bennett, acteur/schrijver Maarten Spanjer en presentator Arno Smit nemen het publiek samen met een live band mee terug naar voorheen.

Ze doen dat aan de hand van aanstekelijke, herkenbare hits uit die tijd. De nummers zijn soms om naar te luisteren en soms om lekker mee te zingen. De live muziek wordt gelardeerd met enkele korte verhalen, herinneringen en foto's. Rode draad van de voorstelling is de opstandigheid van de 'bofkontengeneratie': eigenwijs in de nozemtijd, opstandig in de swinging sixties.

Al met al is het de Bennett, Spanjer en Simt aardig gelukt om niet aan allerlei 'burgerlijke' verwachtingspatronen te voldoen. En nu zijn ze niet van plan om als pensionado's achter de geraniums te zitten Nee hoor: ´Rot op met die geraniums!´

Het publiek wordt uitgenodigd om naar de voorstelling te komen gekleed zoals ze er in de jaren '50 en '60 uitzagen of eruit hadden willen zien. Deze dresscode is uiteraard niet verplicht, maar werkt volgens het drietal zeker sfeerverhogend.

THEATERAGENDA Woensdag 10 oktober staat bandoneonist Carel Kraayenhof samen met zijn ensemble in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen. Donderdag 11 oktober is het tijd voor ´Zonder verdoving´ (reprise) van cabaretière Sara Kroos. Snoeihard, poeslief maar bovenal schaamteloos grappig. Op vrijdag 12 oktober gaat het theatercollege ´In vertrouwen´ van advocaat Mr. Gerard Spong in première. Zaterdag 13 oktober speelt Theater Rotterdam toneelstuk ´Headroom´ in de kleine zaal.

Voor kinderen staat zondag 14 oktober de jeugdvoorstelling Rapunzel (3+) met een heus Pannenkoekenfestijn op het programma. De muziekshow ´In een ander licht´ van Tommie Christiaan gaat maandag 15 oktober in première. Dinsdag 16 en woensdag 17 oktober staat het populaire cabaret duo Veldhuis & Kemper met ´Geloof ons nou maar´ (reprise) in de grote zaal.

Voor meer informatie: http://www.schouwburgamstelveen.nl