• Bij Gluren bij de Buren treden artiesten op in huiskamers.

    Maarten J.Eykman

Ruim honderd optredens in 44 huiskamers Amstelveen

AMSTELVEEN Amstelveen is zondag 10 februari van 12.00 tot 17.00 uur het toneel van het huiskamerfestival ´Gluren bij de Buren´. Een recordaantal huiskamereigenaren biedt dan een podium aan lokale artiesten. Tientallen Amstelveners openen hun deuren en verwelkomen zowel publiek als artiesten. In elke huiskamer geeft een lokale podiumkunstenaar drie keer een optreden. Met in totaal 117 optredens laat Amstelveen daarmee op zondag 10 februari zien wat het in huis heeft.

Er is een uitgebreid programma samengesteld waarbij 44 lokale acts een plek in betreffende huiskamers hebben gekregen. Nieuwsgierige bezoekers kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur op ontdekkingstocht door een wijk naar keuze. Met een kop koffie of thee verwelkomen de gastvrije huiskamereigenaren de bezoekers. Op het programma staan uiteenlopende optredens van zangers, cabaretiers, theatermakers of andere podiumkunstenaars. De optredens duren 30 minuten en zijn gratis te bezoeken, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst.

Er vinden niet alleen optredens plaats in huiskamers, maar ook in onder meer Poppodium P60, Schouwburg Amstelveen, het Cobra Museum en Bibliotheek Stadsplein. In P60 treedt singer-songwriter KY op en in Schouwburg Amstelveen brengt Lui Paard Nederpop. Het harmonische duo Nick en Simon uit Amstelveen en Uithoorn staat op het podium in wijkcentrum De Bolder en zangduo Rood Randje zingt in Museum Van der Togt. Op het Dorpsplein treedt de jonge singer/songwriter Eleanor AndristPlourde op in een camper.

De hele lijst met artiesten is te vinden op www.glurenbijdeburen.nl/amstelveen. Op de site staat ook een kaart waarmee een eigen looproute gecreëerd kan worden. Na het opslaan van de favoriete acts wijst de website de weg richting het dichtstbijzijnde optreden.