• Benjamin van der Velden.

    Jan Boeve

Slot van seizoen in theater Griffioen

AMSTELVEEN Het seizoen in theater Griffioen loopt ten einde. Vrijdag zijn de laatste voorstellingen. Cabaretier Benjamin van der Velden brengt zijn voorstelling 'Ik Ben' en Griffioencursisten spelen in de Arguszaal het stuk 'Verborgen Theater'. Griffioen heeft inmiddels ook het programma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd.

Benjamin van der Velden, die vrijdagavond in het theater staat, won in 2016 de juryprijs Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. ''Hij maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken," aldus het juryrapport. In 2016 won hij bij het Groninger Cabaret Festival de persoonlijkheidsprijs. Nu brengt hij zijn eerste show 'Ik Ben' in Griffioen. Aanvang 20.30 uur, toegang 15 euro.

Donderdag 24 en vrijdag 25 mei spelen Griffioen-cursisten het stuk 'Verborgen Theater' in Griffioen. Onder leiding van regisseur Ronald Wolthuis gingen de cursisten op zoek naar het drama dat in het alledaagse verscholen ligt. Bijzondere en spannende scènes over dingen die ogenschijnlijk heel gewoon zijn, worden bij elkaar gevoegd tot een meespelend theaterstuk. Aanvang 20.30 uur, toegang 11 euro.

In het Filmhuis draaien tot september geen films.

NIEUW SEIZOEN GRIFFIOEN Theater Griffioen heeft inmiddels ook het programma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. In april is de verkoop al gestart. De optredens van cabaretiers Brigitte Kaandorp, Patrick Laureij en Henry van Loon zijn al uitverkocht. Maar het aanbod bevat nog ruim honderd andere voorstellingen. Zo komen er veel bekende cabaretiers naar het theater in Uilenstede al dan niet voor try out-voorstellingen. Onder hen Dolf Jansen, Brigitte Kandoorp, De Partizanen en Vrijdag & Sandifort. Voor muziekliefhebbers staan optredens op het programma van onder meer Thomas Acda, Mathilde Santink, Sandra van Nieuwland en pianiste Iris Hond. Ook toneel en dans komen aan bod met onder meer een solo-voorsteling van Jack Wouterse en de dansvoorstelling Thron van het gezelschap Krisztina de
Chatel.

Voor meer info: http://www.griffioen.vu.nl