• Stephan Walzl

Sprookjesachtige barokopera in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN De Nederlandse Reisopera komt op zaterdag 17 februari weer naar Schouwburg Amstelveen. Deze keer wordt de opera 'Siroe, re di Persia' uitgevoerd. De opera is zowel een sprookje over goed en kwaad als een ontroerend verhaal over échte mensen.

De opera kreeg goede recensies en slechts enkele keren in de volledige geënsceneerde versie te zien in Nederland. In deze opera wordt Siroe, de oudste zoon van koning Cosroe, geconfronteerd met een achterbakse broer die uit is op de troon, een overijverige geliefde zint op wraak, een prinses die haar liefde niet beantwoord ziet en een vader die iedereen gelooft, behalve zijn eigen zoon. Maar het goede wint uiteindelijk van het kwade en Siroe bestijgt uiteindelijk de troon van Perzië.

Een uur voor aanvang van de voorstelling wordt er een gratis inleiding gehouden voor bezoekers met een entreebewijs voor de voorstelling. Bezoekers hoeven niet te reserveren, maar moeten wel op tijd komen want na aanvang wordt geen toegang meer verleend en het aantal plaatsen is beperkt.

Voor meer info: www.schouwburgamstelveen.nl.