• Pieter Henket

Stoelendansfeest in schouwburg

AMSTELVEEN Het gezelschap Introdans brengt zondag 4 februari in Schouwburg Amstelveen ´So you think you can stoelendans´ voor iedereen vanaf 6 jaar. De stoelen vliegen in het rond tijdens deze hilarische familievoorstelling.

Een van de choreografieën die gedanst worden is van David Middendorp. De Nederlander die eerder de jury's van America's Got Talent en Britain's Got Talent versteld deed staan, toont nieuw werk. Voor deze voorstelling neemt hij zijn succesvolle America's Got Talent-duet als startpunt en de stoel als inspiratiebron.

Daarnaast brengt Introdans de Nederlandse première van twee swingende 'stoelendanschoreografieën' van Alexander Ekman en Ángel Rodríguez. Het werk van de Zweedse choreograaf Ekman kenmerkt zich door gevoel voor humor en een meesterlijke timing. Dit is niet anders in de onstuimige 'stoelenchoreografie' die hij creëerde als onderdeel van zijn productie 'Whim'. In 'Nine Words' laat de Spaanse choreograaf Ángel Rodríguez zien hoe stoelen ook juist strak geformeerd kunnen worden. Rodríguez maakt in dit programma zijn Nederlandse debuut. Speciaal voor deze gelegenheid breidt hij zijn stoelendanschoreografie voor tien dansers uit met een nieuw duet.

De Italiaanse choreograaf Mauro de Candia laat in Purple Fools zijn fantasie de vrije loop, waarbij uiteraard opnieuw een belangrijke rol voor de stoel is weggelegd. In een ballroom-achtig decor spelen tien dansers een meesterlijk spel van uitdaging, verleiding en uiterlijk vertoon, op aangedikt nostalgische uitvoeringen van muziek van o.a. Offenbach, Vivaldi, Strauss en Mozart.

Voor meer info: www.schouwburgamstelveen.nl.