• Michel Becker, Pim Legner en Jacqueline Höcker voeren de lijst aan van Actief Voor Amstelveen.

    Marcel Antonisse

AVA pleit voor terugkeer van wethouder Ouderenzorg

AMSTELVEEN De nieuwe lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) pleit voor terugkeer van een wethouder Ouderenzorg in het college van B en W. De partij vindt het belangrijk dat er een wethouder is, die aangesproken kan worden op alle onderdelen van de zorg voor de ouderen.

´In Amstelveen hebben wij lange tijd een wethouder gehad die specifiek de ouderenzorg in zijn of haar portefeuille had. De laatste was Jacqueline Koops. Helaas werd dat afgeschaft toen het huidige college (periode 2014-2018) aantrad. De diverse aspecten van de ouderenzorg werden over de diverse wethouders verdeeld, dit ondanks het feit dat een aantal politieke partijen de wens uitspraken om toch een Wethouder te hebben die aangesproken kon worden op alle onderdelen van de zorg voor onze ouderen,´ aldus AVA

Volgens de nieuwe lokale partij zorgde dart bij de ouderen voor een verwarrende situatie en soms ook voor de raads- en commissieleden. ´Problemen en vragen werden vaak doorgeschoven van de ene naar de andere wethouder, oplossingen lieten vaak lang op zich wachten of kwamen helemaal niet.´

Als voorbeeld noemt AVA de in haar ogen slechte communicatie over het vervallen van buslijnen. ´In veel gevallen werden de ouderen de dupe van de nieuwe dienstregeling. zeker als lopen niet meer zo makkelijk gaat. Sommige wijken zijn heel slecht bereikbaar geworden met het openbaar vervoer. Er werd niet naar oplossingen voor de oudere inwoner van Amstelveen gezocht. Zeker de slechte bereikbaarheid – middels het OV – van het ziekenhuis is een groot probleem en leeft erg onder de bevolking,´ aldus AVA.

Maar ook hulp in de huishouding, hulp bij het aanvragen van diverse vergoedingen voor ouderen met een minimum inkomen, het aanvragen en toewijzen van hulpmiddelen, gratis openbaar vervoer voor ouderen (met of zonder WMO indicatie), de Amstelveenpas en nog diverse andere zaken die specifiek betrekking hebben op ouderen dienen volgens de lokale partij weer onder één portefeuille houder te vallen.

Actief voor Amstelveen kondigt aan zicht te gaan inzetten om de komende periode weer een wethouder te krijgen die aanspreekbaar is op alle facetten van de ouderenzorg. ´Ouderen maken 30 procent van onze bevolking uit en deze groep, die geholpen heeft om Amstelveen groot en welvarend te maken, mag niet de dupe worden van niet passend ouderenbeleid,´ aldus AVA.