• BBA

BBA gaat ´dwarszitten´ met Amstelveners

AMSTELVEEN Burgerbelangen Amstelveen (BBA) probeert sinds enige weken een nieuwe manier uit om met de burgers tot intensieve gesprekken te komen. De belangrijkste kandidaten op de kieslijst van BBA hebben daarvoor een licht klapbankje bij zich, dat haaks aansluit op gewone muurtjes en banken in de parken en langs wandelpaden waardoor men min of meer schuin tegenover de bewoner komt te zitten. BBA noemt het bankje ´de dwarszitter´.

Het bankje is een voorstel van fractievoorzitter Jitze Bakker. De praktijk wijst volgens hem uit dat zo'n setting tot diepgaandere gesprekken leidt. Bakker: "We hebben daarom afgesproken, dat we ook na de verkiezingen doorgaan met deze manier van praten met de burgers".

Fractievoorzitter Jitze Bakker en de BBA -kandidaten voor de nieuwe raad Jacqueline Solleveld, Marga van Herteryck en lijstduwer Linda Roos deden al wat ervaring op. Bakker: "Ik kwam met Jacqueline Solleveld met een dame in gesprek, die grote problemen had met de vele fietsers op wandelpaden. Dat is niet alleen hinderlijk, maar oudere mensen, soms met rollator, schrikken en zijn bang om te vallen. Het is dus ook gevaarlijk". Solleveld: "Het is soms onduidelijk wat wel en niet mag. Amstelveen is terughoudend met verkeersborden omdat ze het beeld vervuilen, maar het moet toch mogelijk zijn om duidelijk te maken dat die paden alleen voor wandelaars zijn".

In het Oude Dorp kregen Marga van Herteryck en Linda Roos alles te horen over de parkeerdruk rond het raadhuis en het onderhoud van straatmeubilair. Ook werden suggesties gedaan over aanpassen van bijvoorbeeld de lantaarnpalen aan de sfeer van het dorp.

In Westwijk gingen de gesprekken onder meer over armoede. Bewoners zeggen te kunnen zien welke gezinnen met kinderen het moeilijk hebben. Zij pleiten voor hulp en advies. Zorgen zijn er ook over de huisvesting van starters en jonge gezinnen met kinderen. "Kunnen onze kinderen zich nog wel in Amstelveen vestigen," vroegen de bewoners zich af.