• CDA Amstelveen op campagne bij zwembad De Meerkamp.

    CDA Amstelveen

CDA pleit voor nieuw modern zwembad

AMSTELVEEN CDA Amstelveen pleit voor de bouw van een nieuw, modern en multifunctioneel zwembad dat geschikt is voor recreatie, zwemles en zwemsport. Het huidige zwembad De Meerkamp is na 25 jaar technisch verouderd en kan volgens de partij nauwelijks meer aan de behoefte voldoen.

"De Meerkamp is een prachtig zwembad waar Amstelveners trots op zijn. Het nieuwe zwembad moet nog beter worden. Rekening houdend met de wensen van de gebruikers," aldus CDA-lijsttrekker Pier Rienks. Zo wil de duikvereniging de diepte van 3,60 meter behouden en kan een 3 meter duikplank het schoonspringen weer mogelijk maken. Het CDA wijst er daarbij op dat Daphne en Edwin Jongejans ooit hun schoonspringcarrière begonnen in Amstelveen. "Een algemene klacht is de overvolle bezetting": aldus Rienks. "Zwemles door de zwemverenigingen moet steeds later op de dag en het doelgroepenbad is permanent in gebruik. Er zijn lange wachtlijsten en om zwemmen als sport te beoefenen is er nauwelijks gelegenheid. Amstelveen met haar topsportambities verdient beter."

Ideaal zou volgens het CDA een buitenbad zijn dat in de winter overdekt kan worden. ¨Als dan ook nog de routing verbeterd kunnen er echt veel meer activiteiten tegelijk worden gepland.¨ Een zwembad is er ook voor het plezier. "Hoge kosten van handhaving en onderhoud van een golfslagbad en een glijbaan zouden je haast doen besluiten om dat allemaal niet te doen. De keuze voor het soort zwembad is daarmee een politieke keuze": aldus Rienks. Wat is het je waard als gemeente? Voor het CDA is het duidelijk. Amstelveen heeft recht op een multifunctioneel zwembad voor iedereen dat past bij de ambities van Amstelveen. Het CDA zal zich er de komende collegeperiode stevig voor in gaan zetten.

Het CDA blijft ook de breedtesport ondersteunen en pleit voor sportfaciliteiten die voor iedereen open staan en financieel bereikbaar zijn. Om het sporten voor iedereen te houden, wil de partij het lidmaatschap van alle sportverenigingen koppelen aan de Amstelveenpas. De partij wijst erop dat 40 procent van de Amstelveners met overgewicht kampt ondanks dat Amstelveen zich als sportstad profileert. Ook blijkt dat 25 procent van de schooljeugd te weinig beweegt, rookt en/of alcohol en drugs gebruikt. 'Sporten is meer dan bewegen', stelt het CDA in zijn verkiezingsprogramma. 'Sport heeft nog een andere functie; het brengt mensen samen en maakt mensen weerbaar. Sport speelt daarnaast een belangrijke rol bij het overbrengen van waarden en vaardigheden die in het gewone leven onmisbaar zijn, zoals teambelang en respect voor de ander.'