• Annemarieke van den Broek

Frans Huissen kandidaat wethouder voor GroenLinks Amstelveen

AMSTELVEEN GroenLinks Amstelveen wil na de verkiezingen meedoen aan het nieuw te vormen college van B en W en presenteert Frans Huissen als de kandidaat wethouder voor de partij. Huissen is op dit moment directeur van de vrijwilligerscentrale Amstelland en presentator van de talkshow BV Amstelveen.

Frans Huissen is sinds 2013 directeur van de Vrijwilligerscentrale Amstelland, ook wel bekend als Amstelveen Voor Elkaar. Hij is zijn loopbaan begonnen als projectmanager in het sociaal domein bij de gemeente Haarlemmermeer en daarna was hij onder meer zelfstandig adviseur voor gemeenten in Sociaal Ondernemen en directeur van het kringloopbedrijf in Haarlem. Als sociaal ondernemer zet hij er zich voor in dat mensen elkaar steeds meer onderling helpen, met ondersteuning van digitale technieken.

Diverse inwoners van Amstelveen kennen Huissen ook als presentator van BV Amstelveen, de lokale talkshow die sinds dit seizoen in P60 wordt gehouden.

In de politiek wil hij zich inzetten voor een betrokken samenleving waarin iedereen erop vooruit gaat. Huissen: "Als wethouder wil ik verbinding tussen inwoners tot stand brengen en werken aan een Amstelveen waarin iedereen een fijne woning, betaalbare zorg en een schone leefomgeving vindt."

GroenLinks Amstelveen laat weten heel blij te zijn met deze kandidaat wethouder. De partij wil deelnemen aan het volgendende college en gaat inzetten op een zo breed mogelijk sociaal en duurzaam akkoord met andere partijen. In het verkiezingsprogramma van de partij staan eerlijk delen en een gezonde leefomgeving voorop.

Lijsttrekker van GroenLinks bij de gemeenteraadsverkeizingen is de huidige fractievoorzitter Martin Kortekaas.