• SP-lijsttrekker Parick Adriaans in gesprek bij Busstation Amstelveen.

    SP Amstelveen

SP: 'Amstelveen verdient beter OV'

AMSTELVEEN De SP houdt op zaterdag 24 maart om 14.00 uur een bijeenkomst om aandacht te vragen voor het openbaar vervoer in Amstelveen. Doel is om samen de strategie vast te stellen om Amstelveen een sterke stem te geven over het OV in de gemeente. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum De Meent aan Orion 3.

Er zijn volgens de SP de laatste tijd de nodige verslechteringen doorgevoerd: haltes die verdwijnen, lijnen die verdwijnen of minder frequent zijn gaan rijden. Volgens de partij is het tijd voor actie. Lijsttrekker Patrick Adriaans: "Er is veel commotie over de verslechtering van het OV. Als SP waarschuwden we al voor deze situatie in 2016. In de Amstelveense Raad is het OV een ondergeschoven kindje geweest, en in de Vervoersregio is onze stem te klein. Daarom moeten we bewoners mobiliseren. We hebben de laatste tijd veel initiatieven gezien, bewoners van verschillende wijken die handtekeningenacties zijn gestart, het is tijd om krachten te bundelen en als heel Amstelveen een vuist te maken richting de Vervoersregio en Connexxion!"

De SP ziet dat de wijken Groenelaan en Waardhuizen er veel op achteruit zijn gegaan "Maar verslechteringen zijn er over de hele linie. En met de komst van de Noord/Zuidlijn en de ombouw van de Amstelveenlijn tot Uithoornlijn dreigen er nog veel meer. Geen doorgaande verbinding meer met Amsterdam CS, afname frequentie bussen over Keizer Karelweg / Amsterdamse weg, om er een paar te noemen."

Adriaans: "Ontwikkelingen in het OV hebben vaak een lange voorgeschiedenis, de inwoners merken het pas als de plannen gerealiseerd worden. Dan kunnen we alleen nog repareren. Er zijn nu twee zaken die belangrijk zijn, repareren van de verslechteringen die al doorgevoerd zijn, zo moet lijn 199 terug in de oude route, en voorkomen dat er nog meer verslechteringen komen. Daarom gaan wij op 24 maart de mensen bij elkaar brengen die hart hebben voor het OV. Dat is na de verkiezingen, maar wij zijn een partij die ook na de verkiezingen luistert naar de mensen en samen met hen in actie komt."