• SP-lijsttrekker Patrick Adriaans.

    Naomi Heidinga

SP boycot afscheidsetentje gemeenteraad

AMSTELVEEN De SP boycot het afscheidsetentje van de gemeenteraad op 28 maart. Dit omdat de raadsvergadering voor het etentje vervroegd wordt van 20.00 naar 16.00 uur om het afscheidsfeestje om 17.30 uur te kunnen laten beginnen. ¨Een raadsvergadering vervroegen, omdat je een eigen feestje belangrijker vindt is een gotspe. Sowieso zien wij het nut niet om met zijn allen te gaan eten, op kosten van de belastingbetaler. Dus het eten boycotten we sowieso," aldus Patrick Adriaans (SP).

Doordat de raadsvergadering is vervroegd naar 16.00 uur zullen mensen vrij moeten nemen om deze bij te kunnen wonen. Een raadsvergadering verplaatsen om niet inhoudelijke redenen vindt de partij onjuist. Het liefst werkt de SP daar niet aan mee.

Of de SP de vergadering zelf bijwoont, is afhankelijk van de agenda. Adriaans: "De agenda van de raad op 28 maart heeft niet veel om het lijf en is vooral een ritueel van afscheid nemen. Het is nu nog niet helemaal duidelijk of er bespreekstukken op de agenda komen. Als de agenda alleen hamerstukken kent zal de SP niet komen. Wij zullen in de fractie naar aanleiding van de agenda bespreken of we toch komen omdat we onze volksvertegenwoordigende taak serieus nemen. Dus het eten boycotten we, de raadsvergadering houden we nog in overweging."

Op 29 maart is de installatie van de nieuwe raad, daar zal de SP zeker wel bij aanwezig zijn, kondig Adriaans aan. In de nieuwe gemeenteraad krijgt 2 zetels, één minder dan in de oude gemeenteraad.