• Gemeente Amstelveen

StemWijzer online voor raadsverkiezingen Amstelveen

AMSTELVEEN Burgemeester Bas Eenhoorn heeft woensdagavond samen met de lijsttrekkers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen de StemWijzer Amstelveen gelanceerd. De stemwijzer moet kiezers helpen om op 21 maart een keuze uit de partijen te maken, omdat niet iedereen precies weet welke onderwerpen er spelen in Amstelveen en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn.

In de StemWijzer van Amstelveen gaat het bijvoorbeeld om betaald parkeren, recreatiemogelijkheden bij de Poel, sociale woningbouw, de evenementen in het Amsterdamse Bos, de eigen bijdrage voor zorg en ondersteuning en kleinere klassen in het basisonderwijs. Door aan te geven wat zij van deze onderwerpen vinden, kunnen de kiezers ontdekken met welke partijen zij de meeste overeenkomsten hebben.

De StemWijzer is voor de gemeente Amstelveen op maat gemaakt door ProDemos. De StemWijzer bevat 30 stellingen die beantwoorden kunnen worden met 'eens', 'oneens' of 'geen van beide'. De StemWijzer berekent vervolgens met welke partijen de betreffende kiezer de meeste overeenkomsten heeft. De politieke partijen in Amstelveen hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor is in de StemWijzer makkelijk te bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunnen kiezers partijen eenvoudig met elkaar vergelijken. De stemwijzer is te vinden op amstelveen.stemwijzer.nl

In verband met het overlijden van OCA-raadslid Nora Tang hebben de lijsttrekkers van de politieke partijen besloten om de verkiezingscampagne stil te leggen tot na de uitvaart van Nora. De campagnes worden dinsdag 20 februari vanaf 9.00 uur weer opgepakt.