Aandacht voor verkeersveiligheid bij start schooljaar

AMSTELVEEN De Amstelveense Coop-winkels en Veilig Verkeer Nederland slaan de handen ineen voor een veilig begin van het nieuwe schooljaar. Coop zet de slogan 'De scholen zijn weer begonnen!' extra kracht bij met de spaaractie 'Bike to School', waarbij klanten kunnen sparen voor accessoires die het fietsen veiliger maken: van een fietshelm tot lampjes en spaakreflectoren.

Coop wil samen met Veilig Verkeer Nederland de verkeersveiligheid bevorderen en daarmee het aantal verkeersongelukken met kwetsbare jonge kinderen aan het begin van het nieuwe schooljaar verminderen. Het aantal ongelukken met schoolgaande kinderen na de zomervakantie groeit nog steeds. Eén op de vier jonge verkeersslachtoffers valt in de eerste twee weken van ieder schooljaar.

Veilig Verkeer Nederland richt zich met de slogan 'De scholen zijn weer begonnen' net als voorgaande jaren op het extra oplettend maken van de automobilist. Coop richt zich juist op fietsende kinderen en hun ouders. 'Wanneer de kinderen veilig en goed zichtbaar de weg op gaan, dragen we bij aan een vermindering van het aantal ongelukken in deze periode,' aldus Coop.